ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Συλλαλητήριο στον Ισθμό της Κορίνθου ετοιμάζουν οι αγρότες της Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:03:00 μ.μ. | | |
 Την Τρίτη 3 Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκε πανπελοποννησιακή αγροτική σύσκεψη στη Τρίπολη, στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων Πελοποννήσου. Στην σύσκεψη συμμετείχαν αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι, επιτροπές αγώνα, εκπρόσωποι νέων αγροτών, βιοκαλλιεργειών και παραγωγοί λαϊκών αγορών από όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Πραγματοποιήθηκε μια πλούσια, ζωντανή συζήτηση στην οποία εκφράστηκε το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, αλλά και η αποφασιστικότητά μας να διεκδικήσουμε με αγώνες την επιβίωσή μας. Αποφασίστηκε το κοινό πλαίσιο πάλης και ο συντονισμός δράσης σε περιφερειακό επίπεδο, συμμετέχοντας παράλληλα στη Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Τονίστηκε η ανάγκη της οργάνωσης του αγώνα ενάντια στη νέα, σφοδρή επίθεση που εξαπολύσουν εναντίον της μικρομεσαίας αγροτιάς, η ΕΕ και η κυβέρνηση, μέσω του 3ου μνημονίου και της νέας ΚΑΠ. Μια πολιτική που είναι συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ -ΠΑΣΟΚ και των μνημονίων τους και έχουν σαν στόχο το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων και των μεγαλοαγροτών.

Χρειάζεται να στήσουμε ισχυρό μπλόκο στην φοροεπιδρομή σε βάρος μας με μέτρα όπως :

· Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.

· Η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

· Η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.

· Ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.

· Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.

Είναι τα μέτρα δηλαδή που έχουν υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης(ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ) μέσω του 3ου μνημονίου. Είναι μονόδρομος για μας η σύγκρουση με την νέα ΚΑΠ της ΕΕ, που φέρνει νέα αντιαγροτικά μέτρα, όπως η δραματική μείωση των επιδοτήσεων κατά 50% μέχρι το 2019, περιορισμούς στην παραγωγή, κ.α.

Στον αγώνα που κάνουμε δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε συμμάχους την εργατικής τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους. Είναι ανάγκη να διευρύνουμε και να αναπτύξουμε κοινούς στόχους και αλληλεγγύη μεταξύ μας. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας. Έχουμε καθήκον να ανατρέψουμε αυτή την βαρβαρότητα και να παλέψουμε για μια οικονομία που στο στόχαστρο της θα έχει την ικανοποίηση όλων των αναγκών του λαού, που θα απαλλαγούμε από το ζυγό, την εξουσία των μονοπωλίων και της ΕΕ.

Πάνω σε αυτά τα ζητήματα και το πλαίσιο πάλης καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς, να συμπορευτούμε μαζί για να βάλουμε μπλόκο στην πολιτική του ξεκληρίσματος και της φτώχειας. Να συμπορευτούν με τη Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων για την σωτηρία μας από το ξεκλήρισμα, την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής ΕΕ – κυβέρνησης και για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στον τόπο μας, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού.

Να απομονώσουν τους εκπροσώπους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, και καλούν τον αγροτικό κόσμο να παλέψει για φορολόγηση 13% από το πρώτο ευρώ! Ένα νομοσχέδιο, που βρισκόμασταν στα μπλόκα πριν 2 χρόνια για να μην ψηφιστεί, το οικειοποιούνται οι ίδιοι από την πίσω πόρτα! Είναι οι ίδιοι που βγάζουν λάδι την ΚΑΠ και την ΕΕ, λέγοντας ψέματα ότι είναι εργαλείο ανάπτυξης ενώ κάθε χρόνο , 20 χιλιάδες συνάδελφοι αγρότες φεύγουν από τα χωράφια εξαιτίας της.

Αποφασίσαμε στις 12 Νοέμβρη να συμμετέχουμε δυναμικά και μαχητικά με τα μηχανήματά μας, στην Πανελλαδική Απεργία, σε όλες τις κατά τόπου απεργιακές συγκεντρώσεις, δείχνοντας το μήνυμα ότι η αγροτιά μαζί με την εργατιά παλεύει ενωμένα.

Το Σάββατο στις 14 Νοέμβρη , στις 12 το μεσημέρι, να πραγματοποιήσουμε ένα μεγάλο πανπελοποννησιακό συλλαλητήριο στον Ισθμό της Κορίνθου, δείχνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η μικρομεσαία αγροτιά της Πελοποννήσου μαζικά αντιτάσσεται στην πολιτική της κυβέρνησης –ΕΕ- μονοπωλίων.

Το επόμενο διάστημα, από σήμερα κιόλας, χρειάζεται κάθε χωριό με περιοδείες και συσκέψεις, να ενημερωθεί ο αγροτικός κόσμος για τους μεγάλους σταθμούς που έχουμε μπροστά μας για την επιτυχία τους. Να μην μείνει κανένας αγρότης και κτηνοτρόφος ανενημέρωτος.

Για να μπει ένα μεγάλο μπλόκο στη πολιτική του ξεκληρίσματός μας από τη Κυβέρνηση – EE.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ