ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Φώτης Δαμούλος: Το πρόβλημα της συγκομιδής των αγροτικών προϊόντων και το εργόσημο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:17:00 μ.μ. | |
 Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 07 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12:00 η σύσκεψη με θέμα «Το πρόβλημα της συγκομιδής των αγροτικών προϊόντων-εργόσημο».
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Φώτιος Δαμούλος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, ανέφερε ότι θα πρέπει οπoσδήποτε να βρεθεί άμεσα λύση για το μείζον θέμα που απασχολεί τους αγρότες και τις εξαγωγικές επιχειρήσεις του Νομού, το θέμα της «συγκομιδής των αγροτικών προϊόντων-εργόσημο».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του Νομού Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Μανιάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, ο κ. Νικόλαος Βιταντζάκης υποδιοικητής του ΟΓΑ, ο κ. Τουρής Διευθυντής ΟΓΑ , η κ. Κων/να Αναστασίου Προϊσταμένη του ΣΕΠΕ, ο κ. Φώτης Κολεβέντης Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άργους, ο κ. Αθανάσιος Δρούζας Διευθυντής του ΙΚΑ Άργους, ο κ. Δημήτριος Κορολής Προϊστάμενος του ΙΚΑ Άργους, ο κ. Γεώργιος Μαρουδάς αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας, εξαγωγείς, Πρόεδροι ομάδων παραγωγών, λογιστές κλπ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε αναλυτικά το πρόβλημα και η εφαρμογή του εργοσήμου.

Ο κ. Πρόεδρος ανέλαβε την πρωτοβουλία να συνταχθεί σε συνεργασία με τους παρευρισκομένους κείμενο με προτάσεις και οι συγκεκριμένες προτάσεις να προωθηθούν στο Υπουργείο και στις αρμόδιες υπηρεσίες με τη συνεργασία των Βουλευτών του Νομού μας.

Οι προτάσεις που προέκυψαν από την παραπάνω συνάντηση είναι :

1.Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα ανεξαρτήτου νομικής μορφής που θα έχουν ως δραστηριότητα τις «Υπηρεσίες περισυλλογής και συγκομιδής αγροτικών προϊόντων» και απασχολούν εργαζόμενους στην δραστηριότητα αυτή θα πρέπει να ασφαλίζονται αποκλειστικά με εργόσημο ΟΓΑ.

2.Aπλοποίηση της τροποποίησης του ωραρίου των εργαζομένων (εργατών) στα συσκευαστήρια λόγω της ιδιαιτερότητας του τρόπου λειτουργίας τους (καιρικές συνθήκες) με μια απλή γνωστοποίηση στην αρμόδια Υπηρεσία ΣΕΠΕ.

3. Άμεση έκδοση της άδειας εργασίας των Ευρωπαίων πολιτών.

4. Άμεση έκδοση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και από άλλες υπηρεσίες εκτός ΔΟΥ (όπως ΚΕΠ) χωρίς την υποχρεωτική δήλωση του τόπου διαμονής.

5.Κανονική εφαρμογή και γνωστοποίηση σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες(ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΣΕΠΕ) της παραγράφου 3 του άρθρου 7 του Ν. 4015/2011 όπου δίνεται η δυνατότητα σε μέλη του Συνεταιρισμού να προσφέρουν εθελοντικά οποιαδήποτε εργασία προς τον συνεταιρισμό για τις ανάγκες του χωρίς αυτή να παρέχεται στα πλαίσια της εξαρτημένης εργασίας.

6.Οι αγρότες εν μέσω όλων των νέων μέτρων στα οποία θα πρέπει να συμμορφωθούν έχουν να αντιμετωπίσουν και τις συνεχείς κλοπές στην περιουσία τους και θα πρέπει να δοθεί άμεσα μία λύση για το θέμα αυτό.

Ο Πρόεδρος
Φώτιος Δαμούλος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ