ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Επιφυλάξεις για τον "θρόνο του Αγαμέμνονα"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:43:00 μ.μ. | |
 Σοβαρές επιφυλάξεις διατηρεί το υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με το ογκώδες λίθινο εύρημα που εντοπίστηκε κοντά στην Ακρόπολη των Μυκηνών και αποδίδεται στον "θρόνο του Αγαμέμνονα".
Από κύκλους του υπουργείου Πολιτισμού

Κύκλοι του υπουργείου Πολιτισμού παραπέμπουν στις εκτιμήσεις της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου, βάσει των οποίων πρόκειται για προκαταρκτική υπόθεση εργασίας της ανασκαφικής ομάδας, που όμως χρειάζεται περαιτέρω μελέτη και τεκμηρίωση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που αναπαράγονται και στο Διαδίκτυο, "το τμήμα του βασικού θρόνου βρέθηκε σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την Ακρόπολη των Μυκηνών. Είναι αρκετά ογκώδες, με το βάρος του να ξεπερνά τα 50 κιλά, ενώ θεωρείται ότι αποτελούσε μέρος της τελευταίας ιστορικής φάσης του ανακτόρου των Μυκηνών, δηλαδή χρονολογείται από τον 13ο αιώνα π.Χ.". Βάση των ίδιων δημοσιευμάτων, "το τεράστιο λίθινο τμήμα του θρόνου βρέθηκε τυχαία στις 12 Ιουνίου 2014 από αρχαιολόγους της ομάδας του Χριστοφίλη Μαγγίδη, καθηγητή Αρχαιολογίας στο κολέγιο Ντίκινσον και προέδρου του Μυκηναϊκού Ιδρύματος, στο περιθώριο της ανασκαφής της Κάτω Πόλης των Μυκηνών".
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ