ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Προσοχή: Ισχυρά καιρικά φαινόμενα (σε τρεις φάσεις) από σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:59:00 π.μ. |
 Διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας αναμένεται να δεχτεί η χώρα μας τις επόμενες ημέρες, με κατά περιόδους έντονα φαινόμενα. Το πρώτο σύστημα  μας επηρεάζει από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, το δεύτερο και πιο δυνατό από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι τουλάχιστον το μεσημέρι του Σαββάτου και ένα τρίτο - χειμωνιάτικο - από την Κυριακή με Βοριάδες, κρύο και χιόνια, ενδεχομένως σε πολύ χαμηλά υψόμετρα της Κεντρικής και Βόρειας κυρίως Ελλάδας.

Ας δούμε όμως τα πράγματα πιο αναλυτικά:
Οργανωμένο χαμηλό βαρομετρικό προερχόμενο από την περιοχή της Τυνησίας,  επηρεάζει τη χώρα μας από αργά τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη και από τα Δυτικά, δίνοντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τα Δυτικά και εν' συνεχεία στην Κεντρική και Βόρεια χώρα. Από το μεσημέρι της Τετάρτης και με τη γρήγορη κίνηση του χαμηλού Βορειοανατολικότερα, τα φαινόμενα θα επεκτείνονται και στις υπόλοιπες περιοχές από δυσμάς προς ανατολάς και μέχρι το βράδυ θα έχουν επηρεάσει πλέον ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πολύ έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ! Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές, θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και εν' συνεχεία σε μεγάλα υψόμετρα της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου.

Βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένεται να δεχτεί και ο νομός Αττικής, από το μεσημέρι της Τετάρτης κι έπειτα. Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να έχουν κατά περιόδους έντονο χαρακτήρα, ιδιαίτερα στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια τμήματα του νομού, με την πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις να είναι υπαρκτή. Οι άνεμοι ακόμα και μέσα στο λεκανοπέδιο θα πνέουν με μεγάλες εντάσεις, αγγίζοντας οι ριπές τους και τα 7 μποφόρ!

Πρόσκαιρη ύφεση
θα παρουσιάσει η κακοκαιρία από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όπου και αναμένεται εκ' νέου σημαντικότατη επιδείνωση του καιρού και πάλι από τα Δυτικά, αυτή τη φορά με πολύ πιο έντονα και ενδεχομένως σε ορισμένες περιπτώσεις επικίνδυνα φαινόμενα, ριπαίους Νότιους ανέμους που θα φτάνουν και πρόσκαιρα ίσως ξεπερνούν και τα 9 μποφόρ καθώς επίσης και πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Το νέο και πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα και πάλι από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά, θα προέλθει από την αποκοπή του αυλώνα στην Κεντρική Ευρώπη, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός βαθέως χαμηλού βαρομετρικού στην περιοχή της Κορσικής, το οποίο θα οργανωθεί και θα δώσει ισχυρότατα φαινόμενα στην Ευρύτερη περιοχή της Ιταλίας και εν' συνεχεία με την Ανατολική κίνησή του στη χώρα μας.

Πολύ ισχυρές βροχές και έντονες καταιγίδες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης εκ' νέου πρώτα στο Ιόνιο και τα Δυτικά και εν' συνεχεία πολύ γρήγορα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας. Πολύ ισχυρά αναμένεται να είναι τα φαινόμενα κατά περιόδους ιδιαίτερα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Βορειοδυτική Θεσσαλία, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Μεγάλο το ενδεχόμενο τοπικών ισχυρών χαλαζοπτώσεων!

Κύματα βροχοπτώσεων και ενδεχομένως παροδικών καταιγίδων θα δέχεται και η Αττική κατά περιόδους, κυρίως από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής. Η σοβαρή αυτή κακοκαιρία, εκτός από μεγάλη ένταση θα έχει και μεγάλη διάρκεια, με αποτελέσμα να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εκτεταμένες πλυμμήρες και προβλήματα! Σταδιακή απομάκρυνση της κακοκαιρίας και εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το Σάββατο, με την απομάκρυνση του χαμηλού.

Για το τρίτο σύστημα που θα μας επηρεάσει ενδεχομένως από την Κυριακή και θα έχει χειμερινά χαρακτηριστικά, δεν θα αναφερθούμε σε λεπτομέρειες, καθώς το διάστημα που μεσολαβεί είναι αρκετά μεγάλο και δεν μπορεί να υπάρξει καμία ασφαλή εκτίμηση. Σαν μία πρώτη εικόνα πάντως, φαίνεται πως οι άνεμοι θα στραφούν σε Βοριάδες, η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά σε σχέση με τις ισχύουσες τιμές και ακόμα ένα χαμηλό βαρομετρικό, θα δώσει αρκετά φαινόμενα σε μεγάλο μέρος της χώρας μας.

Το τετραήμερο λοιπόν Τετάρτη - Σάββατο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις τα φαινόμενα ίσως αποκτούν βίαιο και επικίνδυνο χαρακτήρα, ικανά να δημιουργήσουν εκτεταμένα προβλήματα! Ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων τις ώρες των ισχυρών φαινομένων, είναι η καλύτερη επιλογή! Συνεχής ενημέρωση θα υπάρχει καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας μέσα από την ιστοσελίδα μας, οπότε για οτιδήποτε νεότερο μείνετε συντονισμένοι!

Επιμέλεια - Εκτίμηση: Καρανάσιος Κώστας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ