ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Αγωνία για το παρόν και το μέλλον του νοσοκομείου Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:21:00 μ.μ. | | |
 Υπό το βάρος της χρηματικής ασφυξίας, της απομόνωσης του προσωπικού από την διοίκηση, τα εφημεριακά κενά, την υποστελέχωση, τις ελλείψεις σε βασικά προϊόντα και υποδομές αλλά και του φόβου για κλείσιμο του νοσοκομείου, ο Δήμος Ναυπλιέων ξεκινά αγώνα δρόμου στις διαπραγματεύσεις με τους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες της χώρας για το μέλλον του νοσοκομείου Ναυπλίου.
Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου με μοναδικό θέμα το μέλλον του Νοσοκομείου Ναυπλίου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, αποτυπώθηκε η ανησυχία των εργαζομένων για το παρόν και το μέλλον του νοσοκομείου.
Γιατροί, νοσηλευτικό, ιατρικό, παραϊατρικό προσωπικό και απλοί πολίτες πήραν το λόγο για να αποτιμήσουν την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Νομού.
Το σώμα αφού άκουσε τις απόψεις όλων των παρευρισκομένων αποφάσισε να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας για την τραγική κατάσταση που επικρατεί και να αναζητηθούν νομικά ευθύνες για την έλλειψης αρτιότητας ή την παράβαση καθήκοντος. Αποφασίστηκε με την μεσολάβηση και του παρευρισκομένου κυβερνητικού βουλευτή κυρίου Γιάννη Γκιόλα να επιδιωχθεί συνάντηση με τον υπουργό υγείας έως το τέλος της εβδομάδας ενώ ζητήθηκε από τον επίσης παρευρισκόμενο υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ η άμεση εξεύρεση λύσης για τις εφημερίες των καρδιολόγων ενώ ανοιχτό έμεινε το ενδεχόμενο να ηγηθεί ο Δήμος κινητοποιήσεων με κλείσιμο του νοσοκομείου για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ολοκληρωτικού black out.
Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων θα καθορίσουν το μέλλον του Νοσοκομείου τις επόμενες ημέρες, που σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, η λειτουργία του είναι αδιαπραγμάτευτη. 
Οι εκτιμήσεις που διατυπώνονταν χθες το βράδυ από τους εργαζόμενους ήταν ότι η διοίκηση δεν θα προβεί σε καμία ενέργεια προκειμένου να λειτουργήσει σωστά το νοσοκομείο διότι αφενός δεν υπάρχουν κονδύλια για την υγεία. αφετέρου δεν υπάρχει διοίκηση. Βαρόμετρο των εξελίξεων θεωρούνται οι άμεσες κινήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ