ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Εκδήλωση-συζήτηση στο Ναύπλιο: "Τουρκία - η ελευθερία και η δημοκρατία στο στόχαστρο"

 Το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση το Σάββατο 7/11, στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου με θέμα “Τουρκία - η ελευθερία και η δημοκρατία στο στόχαστρο” για να ανοίξει η κουβέντα γύρω από τις επικίνδυνες εξελίξεις της περιοχής.

Θα μιλήσουν ο Σείτ Αλντογάν , ανταποκριτής της εφημερίδας Evrensel και του τηλεοπτικού δικτύου Hayat και ο Παύλος Αντωνόπουλος , εκπαιδευτικός , μέλος της αποστολής διεθνών παρατηρητών στις εκλογές της Τουρκίας.

Τους τελευταίους μήνες, 2 δολοφονικές βομβιστικές επιθέσεις του ISIS στην Τουρκία συντάραξαν τον κόσμο. Και στις δυο περιπτώσεις έχασαν τη ζωή τους δεκάδες Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές. Οι βομβιστικές αυτές επιθέσεις ωστόσο αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου, στο σκηνικό έντασης που έχει δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή. Μετά την πρώτη επίθεση το Τουρκικό κράτος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά των Κούρδων αγωνιστών, τόσο μέσα στην Τουρκία όσο και στη Συρία και το Ιράκ. 

Δίπλα στο επίσημο τουρκικό κράτος έδρασε για πολλοστή φορά και το παρακράτος, με δολοφονικό πογκρόμ που επιχείρησε να σπείρει τον φόβο σε ολόκληρη τη χώρα. Περισσότερα από 130 γραφεία του αριστερού φιλοκουρδικού κόμματος HDP δέχτηκαν επίθεση και σε ορισμένες περιπτώσεις πυρπολήθηκαν. Ο όχλος των φασιστών μάλιστα δεν δίστασε να επιτεθεί σε σπίτια Κούρδων η να λιντσάρει Κούρδους εποχικούς εργάτες την ίδια ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας πολιορκούσαν και επέβαλλαν τον στρατιωτικό νόμο σε ολόκληρες πόλεις της ανατολικής Τουρκίας που έχουν υψηλά ποσοστά Κούρδων κατοίκων. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε πολλές γειτονιές της Κωνσταντινούπολης που κατέληξαν σε δολοφονίες η φυλακίσεις αγωνιστών με την κλασσική πλέον δικαιολογία της “αντιμετώπισης της τρομοκρατίας”.

Την ίδια ώρα που οι Κούρδοι και Τούρκοι αγωνιστές συλλαμβάνονταν μαζικά σε “προληπτικές επιχειρήσεις”, σεσημασμένα στελέχη του ISIS οργάνωναν ανενόχλητοι και εκτελούσαν τα δολοφονικά τους σχέδια, στήνοντας ένα σκηνικό τρόμου εν όψει των κρίσιμων εκλογών που της 1η Νοεμβρίου. Η επιδεικτική ανικανότητα ή απροθυμία των επίσημων αρχών να σταματήσουν τέτοιου είδους επιθέσεις και ο ύποπτος ρόλος του τουρκικού κράτους στον πόλεμο της Συρίας έχει ξεκάθαρο στόχο, την τρομοκράτηση του κόσμου που επιμένει να αγωνίζεται για ειρήνη, ελευθερία και ισότητα στην περιοχή. Είναι εξάλλου κοινό μυστικό ότι τα αγωνιζόμενα αυτά κομμάτια στέκονται σήμερα εμπόδιο στα σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης για αλλαγή του συντάγματος και της επισφράγισης της κυριαρχίας τους για την περαιτέρω σκλήρυνση της εκμετάλλευσης που βιώνει η εργαζόμενη πλειοψηφία της γειτονικής χώρας.

H έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή μας ανησυχεί όλους, η όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, το ξαναμοίρασμα της τράπουλας και οι προσπάθειες του Τουρκικού κράτους να γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων παίζοντας εμφανώς βρώμικο ρόλο σε βάρος των λαών της περιοχής, έχει οδηγήσει σε ένα απίστευτο αιματοκύλισμα και το τσάκισμα κάθε έννοιας δημοκρατίας και ελευθερίας.


Σας περιμένουμε.

Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ