ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Σπίρτζης σε Ανδριανό για τα ΕΛΤΑ στη Ν. Επίδαυρο: “Δεν έχει ληφθεί απόφαση για παύση λειτουργίας του – θα λειτουργεί κανονικά”

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:18:00 μ.μ. | |
 Στην 203/13-10-2015 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα τα προβλήματα στην λειτουργία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στη Νέα Επίδαυρο, απάντησε γραπτώς ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χ. Σπίρτζης, επισυνάπτοντας έγγραφο των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) Α.Ε.

Το κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:
“Η ΑΕ Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, είναι ο Φορέας Παροχής Καθολικών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών σε όλη τη χώρα.

Τα ΕΛΤΑ λειτουργούν σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, σύμφωνα με τους κανόνες της οικονομίας, αναπτύσσουν και υποστηρίζουν το Ταχυδρομικό Δίκτυο με συγκεκριμένα κριτήρια.

Ειδικότερα, τα ΕΛΤΑ παρακολουθούν πανελλαδικά τις δημογραφικές, κοινωνικές, οικονομικές και διοικητικές αλλαγές που συντελούνται, αξιολογούν τα νέα δεδομένα και όπου απαιτείται, επαναπροσδιορίζουν και επανασχεδιάζουν τον τρόπο λειτουργίας του Ταχυδρομικού Δικτύου, το οποίο περιλαμβάνει τα Ταχυδρομικά Καταστήματα, τα Ταχυδρομικά Πρακτορεία, τους Αγροτικούς Διανομείς κλπ, στοχεύοντας πάντα στη βέλτιστη ταχυδρομική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά το Ταχυδρομικό Κατάστημα Νέας Επιδαύρου Αργολίδας, δεν έχει ληφθεί απόφαση για παύση της λειτουργίας του. Η ολιγοήμερη αναστολή της λειτουργίας του οφείλεται στη συνταξιοδότηση του υπαλλήλου και στην αδυναμία άμεσης αναπλήρωσης του κενού, δεδομένης της έλλειψης προσωπικού. Η ταχυδρομική εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής παρέχεται από το Ταχυδρομικό Πρακτορείο Δημαίνης, το οποίο εκτελεί όλες τις ταχυδρομικές υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένου του έργου διανομής των ταχυδρομικών αντικειμένων. Επίσης εξετάζεται και η λειτουργία Ταχυδρομικού Πρακτορείου στη Νέα Επίδαυρο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Από την Παρασκευή 23-10-2015 το Ταχυδρομικό Κατάστημα Νέας Επιδαύρου θα λειτουργεί κανονικά.

Τέλος, σας διαβεβαιώνουμε ότι πρωταρχικός στόχος των ΕΛΤΑ, ως φορέα παροχής καθολικών ταχυδρομικών υπηρεσιών, είναι να διασφαλίζει πάντοτε την ποιοτική ταχυδρομική εξυπηρέτηση σε όλους τους κατοίκους της περιοχής”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ