ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

H απολογία του πατέρα που σκότωσε το γιο του στο Άστρος (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:00:00 μ.μ. | |
 Με την κατάθεση του Ιατροδικαστή καθώς και των υπολοίπων μαρτύρων, κατοίκων του χωριού Μελιγού ,συνεχίστηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στο μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Τρίπολης η πολύκροτη δίκη του 75χρονου πατέρα που ομολόγησε πως στις 15 Αυγούστου του 2014 σκότωσε τον 40χρονο γιο του Γιάννη. Ενώ η δίκη διεκόπη στις 3 το μεσημέρι, λόγω ωραρίου και αφού απολογήθηκε ο κατηγορούμενος.



Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Δεκεμβρίου με την απολογία της μάνας του 40χρονου, που είναι και αυτή κατηγορούμενη και με την πρόταση του εισαγγελέα καθώς και τις αγορεύσεις των δικηγόρων.
Όσον αφορά την ακροαματική διαδικασία, την οποία παρακολούθησε η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5, όπως έκανε και την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η δίκη, παρουσιάστηκε από τον δικηγόρο του κατηγορουμένου Αντώνη Μίγα, μετά από αντίστοιχο αίτημα που είχε γίνει στην Αστυνομία Άστρους και στην Εισαγγελία Ναυπλίου , έγγραφο, που σύμφωνα με τον έτερο δικηγόρο του κατηγορουμένου Αλέξη Κούγια, «δίνει όλες τις απαντήσεις για τους λόγους που οδήγησαν έναν ήσυχο οικογενειάρχη να σκοτώσει το μονάκριβο γιο του».

Το έγγραφο κάνει λόγο για προσπάθεια εγκλεισμού του γιου στο ψυχιατρείο πριν 12 χρόνια, κάτι που απέτρεψε το οικογενειακό περιβάλλον, με αποτέλεσμα να υπάρχει χρόνιος φόβος για την σωματική ακεραιότητα και ζωή των γονιών του 40χρονου Γιάννη που έπασχε από ψυχική ασθένεια, σύμφωνα πάντα με όσα ανέφερε ο κ.Κούγιας στις δηλώσεις του.

Μάλιστα ο κ.Κούγιας χαρακτήρισε «τραγικό τον πατέρα» και σημείωσε πως η απολογία του ήταν ειλικρινής και περιέγραψε με λεπτομέρειες τα όσα συνέβησαν τη μέρα του μοιραίου.
Να τονίσουμε πως ο πατέρας στην απολογία του, αφού αναφέρθηκε στα γεγονότα της 15ης Αυγούστου που συνέβη το έγκλημα, μίλησε για το πώς μετέφερε το πτώμα του γιου του και δήλωσε πως δεν έβαλε φωτιά ο ίδιος αλλά η φωτιά έπιασε μόνη της λόγω παλαιότητας του οχήματος. Επίσης ανέφερε πως η μοιραία βολή στον ώμο, ήταν τυχαίο γεγονός και δεν σκέφτηκε ποτέ να σκοτώσει το γιο του, ενώ οι πυροβολισμοί στα πόδια έγιναν πριν πλησιάσει το γιο του και διαπιστώσει ότι είναι νεκρός.

Στις ερωτήσεις της έδρας απάντησε πως μετέφερε μόνος του τον νεκρό γιο του και δεν είχε την βοήθεια κανενός συγγενικού του προσώπου. Ακόμα δήλωσε πως έχει μετανιώσει και πως δεν πρόκειται να συγχωρήσει στον εαυτό του τα όσα ακολούθησαν του εγκλήματος και τόνισε πως φοβήθηκε, θόλωσε, πανικοβλήθηκε και όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα η λογική χάνεται. Επίσης όσον αφορά την εμπλοκή της γυναίκας του κατηγόρησε την αστυνομία πως έγραψαν στοιχεία που δεν ισχύουν και την έβαλαν να υπογράψει.

Οι μάρτυρες-κάτοικοι του χωριού- αν και ανέφεραν πως δεν είχαν πολλές επαφές με την οικογένεια, έκαναν λόγο για μία ήσυχη οικογένεια που δεν είχε δώσει δικαιώματα, ενώ δήλωσαν πως δεν είχαν δει το γιο, πολλές φορές στο χωριό και δεν ήξεραν αν και πότε έρχεται.

Ο ιατροδικαστής τέλος ανέφερε ως αιτία θανάτου του 40χρονου τις κακώσεις θώρακος δια πυροβόλου όπλου,ενώ όπως είπε κλήθηκε να κάνει νεκροψία –νεκροτομή σε ένα πτώμα άνδρα απανθρακωμένου από τη μέση και κάτω. Επίσης ανέφερε πως βρήκε υπολείμματα ουσίας σε ποσοστό 44,5% που αφορούν σε ουσία που υπάρχει στα πνευμόνια όταν κάποιος προσπαθεί να αναπνεύσει σε περιβάλλον ασφυκτικό ή με καπνό. Πάντως δήλωσε άγνοια για το πώς μπορεί να μεταφέρθηκε ο 40χρονος στον τόπο που βρέθηκε το πτώμα του, στο πίσω μέρος του οχήματός του.
Στις 11 Δεκεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η δίκη και να εκδοθεί η απόφαση.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του κ.Κούγια για τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ