ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση τουρισμού WTM του Λονδίνου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:16:00 μ.μ. |
 Δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη διεθνή έκθεση τουρισμού WTM του Λονδίνου. Σε συνεργασία, δε, με τον ΕΟΤ διατήρησε επιπλέον χώρο προβολής, όπου πληροφορούσε τους επαγγελματίες για το συνέδριο του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μεγάλης Βρετανίας στη Μεσσηνία, ενώ διανεμήθηκε και η ειδική έκδοση του ABTA μόνο για την Πελοπόννησο, την οποία και έχει αποστείλει ο Σύνδεσμος σε όλα τα βρετανικά τουριστικά γραφεία που είναι μέλη του. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ABTA, Noel Josephides, δήλωσε πως «η επιτυχία του συνεδρίου στην Πελοπόννησο έδωσε θάρρος στην Ελλάδα», ενώ αναφέρθηκε στα θετικά σχόλια των συμμετασχόντων και στο γεγονός ότι αποτέλεσε μία από τις πιο καλές διοργανώσεις που έχει γνωρίσει ο ABTA έως σήμερα. 

Παράλληλα, ενημέρωσε για τα πολύ θετικά δείγματα που έχουν οι προκρατήσεις, διαβεβαιώνοντας πως το 2016 αναμένεται μια πολύ καλή χρονιά για την Πελοπόννησο όσον αφορά στη βρετανική αγορά. Να σημειωθεί πως στο περίπτερο φιλοξενήθηκαν είκοσι Πελοποννήσιοι επιχειρηματίες. Την πρώτη ημέρα της έκθεσης, μάλιστα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργάνωσε δίωρη γαστρονομική εκδήλωση εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ, όπου ήταν προσκεκλημένοι εξειδικευμένοι τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι στον οινικό τουρισμό και άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού. 

Οι 60 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν τις ποικιλίες κρασιού της Πελοποννήσου από εξειδικευμένο sommelier, τα ΠΟΠ ποιοτικά προϊόντα και πελοποννησιακές συνταγές. Ακόμη, ενημερώθηκαν για τους δρόμους του κρασιού της Πελοποννήσου, καθώς και τις ειδικές μορφές τουρισμού μέσω του νέου εξειδικευμένου φυλλαδίου Hiking in Peloponnese. Επίσης, διανεμήθηκε η ειδική έκδοση της «Καθημερινής» Greece is Peloponnese, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Στο πλαίσιο της έκθεσης οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέα Ανδρεάδη, με στόχο τη συνεργασία. Επιπλέον, έγιναν επαφές με εκπροσώπους της British Airways, καθώς για το 2016 δείχνουν ώριμες οι συνθήκες να ξεκινήσουν δύο απευθείας πτήσεις εβδομαδιαίως από το Λονδίνο προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται και νέα πτήση charter από τη Σλοβενία μια φορά την εβδομάδα από τον ερχόμενο Ιούνιο. 

Αντίστοιχα έγιναν συναντήσεις εργασίας με τον εκπρόσωπο των σημαντικών τουριστικών γραφείων στη σκανδιναβική αγορά Primera Travel Group και Brava, που σχεδιάζουν ανάπτυξη συνεργασίας στη περιοχή της Μεσσηνίας και του Τολού Αργολίδας. Η συγκεκριμένη συνεργασία, σε συνδυασμό με tour operator εξειδικευμένο στις ειδικές μορφές τουρισμού από το Γκέτεμποργκ, θα ενισχύσει σημαντικά την πτήση της Aegean από τη Σκανδιναβία, μετά την απόφαση σημαντικού ελβετικού γραφείου, το οποίο διαχρονικά στήριζε την πτήση, να κλείσει το παράρτημα της Σκανδιναβίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ