ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ανοίγει το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 από 20 Δεκέμβρη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:36:00 μ.μ. | |
Την άμεση ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014 - 2020 ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, τονίζοντας πως οι προϋποθέσεις για να αρχίσουν οι χρηματοδοτήσεις από το νέο ΕΣΠΑ έχουν υλοποιηθεί, καθώς ολοκληρώθηκε το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου για το σύνολο των προγραμμάτων του. Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας είχε ως εξής:
«Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοινώνει ότι μετά από εντατικές προσπάθειες κατάφερε να ολοκληρώσει εγκαίρως όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε η Ελλάδα να είναι πλέον η μοναδική χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ανάμεσα στα 28 κράτη-μέλη, η οποία έχει ολοκληρώσει το Σύστημα Διαχείρισης & Ελέγχου για το σύνολο των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η έγκριση του Συστήματος Διαχείρισης & Ελέγχου, με την διατύπωση θετικής γνώμης από την Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών και την υποβολή του στις υπηρεσίες της ΕΕ, ανοίγει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να υποβάλει αιτήματα πληρωμής προς την ΕΕ από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ εντός του 2015 και κατά συνέπεια να εισρεύσουν πρόσθετοι ευρωπαϊκοί πόροι στη χώρα.

Παράλληλα, εντός των προσεχών ημερών θα πραγματοποιηθεί, από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη του Ενδιάμεσου Φορέα (ΕΦ) διαχείρισης των τεσσάρων προσκλήσεων που έχουν ήδη προδημοσιευτεί, αλλά και για όλες τις δράσεις επιχειρηματικότητας του "Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα - Καινοτομία" (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η προκήρυξη αυτών των τεσσάρων δράσεων επιχειρηματικότητας δεν εξαρτάται από την προηγούμενη επιλογή του Ενδιάμεσου Φορέα , αφού η προκήρυξη των προσκλήσεων μπορεί να γίνει παράλληλα με τη διαδικασία επιλογής του Ενδιάμεσου Φορέα.

Υπό αυτό το πρίσμα ολοκληρώνεται η ουσιαστική ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, που θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την ενίσχυση της απασχόλησης με σκοπό την τόνωση συνολικά των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας».

Το υπουργείο Οικονομίας επιπλέον διαβεβαιώνει ότι οι οδηγοί εφαρμογής των προγραμμάτων που έχουν προδημοσιευτεί, οι οποίοι θα εξηγούν τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης, θα δημοσιευθούν στις 20 Δεκεμβρίου. Θα ακολουθήσει η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων, η κατάθεση των φυσικών φακέλων και η αξιολόγησή τους, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση των επενδύσεων.

Οι οδηγοί εφαρμογής αφορούν τα προγράμματα που έχουν προδημοσιευθεί, συνολικού προϋπολογισμού 280 εκατ. ευρώ, που στοχεύουν στην ενίσχυση της:

- Αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

- Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

- Αναβάθμισης πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές

- Τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ