ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Στην Εθνική οι καταθέσεις της Τράπεζας Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:23:00 μ.μ. |
 Η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίησή της και έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται οι καταθέσεις της να περάσουν στην Εθνική Τράπεζα, ενώ το υπόλοιπο κομμάτι της θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση.
Οι καταθέσεις της Τράπεζας Πελοποννήσου ανέρχονται σε 99 εκατ. ευρώ και το σύνολο των καταθέσεων είναι απολύτως εξασφαλισμένο

Εξάλλου, παράταση έως τα τέλη του μήνα παίρνει, όπως όλα δείχνουν, η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, προκειμένου να καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες υπό το δυσμενές σενάριο. Η τράπεζα πέτυχε τις προηγούμενες μέρες να συγκεντρώσει κεφάλαια 69 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας τις κεφαλαιακές ανάγκες υπό το βασικό σενάριο.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία για την ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank και των υπόλοιπων συνεταιριστικών τραπεζών.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η Attica Βank έχει συγκεντρώσει ήδη κεφάλαια οριακά άνω των 700 εκατ. ευρώ και διαθέτει επιστολές από επενδυτές -εκ των οποίων ο ένας είναι αμερικανικής προέλευσης- που δεσμεύονται χωρίς όρους να καλύψουν το τυχόν εναπομείναν ποσό έως τα 748,7 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες της Attica Βank με βάση το βασικό σενάριο είναι 584 εκατ. ευρώ και ανέρχονται στα 748,7 εκατ. ευρώ στο δυσμενές.

Ας σημειωθεί ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ ενέκρινε τη συμμετοχή της εταιρείας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ.

Το ΔΣ αποφάσισε τη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων στις 15 Ιανουαρίου 2016, στην οποία θα τεθεί προς επικύρωση η προαναφερθείσα απόφασή του.

Η πρόσκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες συνεταιριστικές, ήδη η συνεταιριστική τράπεζα Χανίων και η Ηπείρου έχουν καλύψει τις κεφαλαιακές τους ανάγκες, ύψους 17 εκατ. ευρώ και 7 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, από ιδιώτες και αναμένεται να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ