ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Τούρκικο αντιτορπιλικό πέρασε τον ισθμό της Κορίνθου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:42:00 π.μ. | |
 Η εικόνα ενός πολεμικού πλοίου να διαπλέει τον Ισθμό της Κορίνθου δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα. Πολύ περισσότερο όταν το πολεμικό πλοίο που ρυμουλκείται στον Ισθμό έχει υψωμένη την τουρκική σημαία.



Στην Κορινθία, οι εικόνες του τουρκικού αντιτορπιλικού «Sokullu Mehmet Pasa» είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης. Το βίντεο έχει γίνει viral. Πολλοί συνέδεσαν την παρουσία του τουρκικού πολεμικού πλοίου «Sokullu Mehmet Pasa» στον Ισθμό της Κορίνθου με τον πλου του τουρκικού ερευνητικού πλοίου «Τσεσμέ» και της κορβέτας «Μποντρουμ» άνωθεν ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή μεταξύ Λέσβου-Χίου.

Το τουρκικό αντιτορπιλικό «Sokullu Mehmet Pasa» και το τουρκικό ναρκαλιευτικό «Akcakoca» που επίσης διέπλευσε τον Ισθμό της Κορίνθου, συμμετείχαν σε κοινή άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού με την μόνιμη αντιναρκική δύναμη του ΝΑΤΟ SNMCMG-2.
Στην πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου «Αριάδνη 2015», συμμετείχαν επίσης η φρεγάτα «Ναβαρίνον», τα ναρκοθηρευτικά «Καλυψώ», «Καλλιστώ», «Ευνίκη», η κανονιοφόρος «Πολεμιστής», το γαλλικό πολεμικό πλοίο «FS Lyre». Διοικητής της μόνιμης αντιναρκικής δύναμης του ΝΑΤΟ SNMCMG-2 είναι ο Τούρκος πλοίαρχος Ramazan Kesgin και ο ΝΑΤΟϊκός στολίσκος αποτελείται από τα τουρκικά πλοία «TCG Sokullu Mehmet Pasa» και «TCG Akcakoca», το ισπανικό «ESPS Sella» και το γερμανικό «FGS Weilheim».

Η άσκηση «Αριάδνη 2015» που είχε ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου και διεξήχθη σε περιοχές του Ιονίου και του Πατραϊκού κόλπου ολοκληρώθηκε χθες. Μετά το τέλος της πολυεθνικής άσκησης ναρκοπολέμου, τα τουρκικά πολεμικά πλοία επέλεξαν να πάρουν το δρόμο της επιστροφής μέσω του Ισθμού της Κορίνθου προκειμένου να επισπεύσουν τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Αν μη τι άλλο όμως, η εικόνα ενός τουρκικού αντιτορπιλικού να διαπλέει τον Ισθμό είναι πρωτόγνωρη και δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα..
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ