ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Χρόνης: Αυξήσεις φωτιά στα δημοτικά τέλη του Δήμου Επιδαύρου με… απόφαση Δημάρχου!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:46:00 π.μ. | |
Τι κι αν έμειναν μόλις 10 σύμβουλοι της συμπολίτευσης για να ψηφίσουν, τι κι αν είπαμε ουκ ολίγα επιχειρήματα για να πείσουμε και να βοηθήσουμε την δημοτική αρχή να μην πάρει αυτή την απόφαση, ο Δήμαρχος επέμεινε στη θέση του για αυξήσεις. Μας ξάφνιασε βέβαια, γιατί ενώ η οικονομική επιτροπή είχε προτείνει 30% αύξηση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού ο Δήμαρχος πρότεινε αύξηση περίπου 42%, η οποία και τελικά πέρασε με την σύμφωνη γνώμη τόσο των Δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης όσο και των εκπροσώπων τους στα Τοπικά συμβούλια.
Μετά την σχετική εισήγηση αλλά και τις τοποθετήσεις κάποιων δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, οι οποίοι προσπάθησαν να στείλουν την μπάλα στην εξέδρα, με διάφορες εξυπναδούλες το αποτέλεσμα είναι ένα : ότι μάρμαρο το πληρώνουμε εμείς οι Δημότες.

Θυμήθηκαν ξαφνικά ένα νόμο του 1980 και θέλουν ισοσκελισμό των ανταποδοτικών τελών. Θυμήθηκαν ξαφνικά ότι από το 2013 μπαίνουμε μέσα κάθε χρόνο 150.000€, χωρίς ποτέ και σε κανένα άλλο συμβούλιο να μας το έχουν αναφέρει ή να έχουν ζητήσει προτάσεις. Αλλά πώς να το κάνουν όταν η προεκλογική τους σημαία ήταν ότι έφτιαξαν τα οικονομικά του Δήμου, το οποίο έγινε, εν μέρει, μέσω της τακτοποίησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και όχι λόγω κάποιας μαεστρικής κίνησης της, ανήμπορης να διαχειριστεί οτιδήποτε προς όφελος του δημότης, δημοτικής αρχής. Και εκτός του ότι θυμήθηκαν όλα αυτά είχαν το θράσος να μιλούν και όχι να σκύβουν το κεφάλι και να ζητούν συγγνώμη από τον κόσμο!

Τους δώσαμε χέρι βοηθείας και τους ζητήσαμε να αναβάλουν το θέμα, στηριζόμενοι στην πρόσφατη απόφαση της ΚΕΔΕ για άρνηση συμμόρφωσης της κυβερνητικής απόφασης για τα ανταποδοτικά από τους Δήμους. Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την χρηματοδότηση που μας χρωστά η κεντρική διοίκηση εδώ και χρόνια, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί και να καταγγείλουμε τις μειώσεις και τον στραγγαλισμό των Δήμων τα χρόνια της κρίσης. Αντί αυτού, πήραν απόφαση για αυξήσεις που ούτε υπό επιτήρηση Δήμοι δεν τόλμησαν να κάνουν. Φανταστείτε να ήταν και κομματικοί φίλοι της κυβέρνησης τις θα έκαναν!!!

Η αύξηση έρχεται σε μια περίοδο που ο αγροτικός κυρίως πληθυσμός του Δήμου μας, αλλά και οι μικροεπιχειρηματίες πλήττονται από παντού με φοροεισπρακτικά μέτρα στα οποία δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν. Ξεχνούν ότι οι Δημοτικές Αρχές είναι για να λειτουργούν προς όφελος των πολιτών που τους επέλεξαν και όχι να προσπαθούν να τους συνθλίψουν όταν δουν τις πρώτες δυσκολίες. Εν τω μεταξύ τα τελευταία χρόνια η ανταποδοτικότητα των τελών, δεν είναι για αύξηση αλλά για μείωση τους καθώς τόσο ο φωτισμός, όπου κρίνεται πολλές φορές ανεπαρκής όσο και η καθαριότητα, η οποία οριακά δουλεύει και συνεχώς φθίνει ως υπηρεσία, δεν αντικατροπτίζει ούτε τις στοιχειώδης ανάγκες, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που χιλιάδες κόσμου επισκέπτεται τον τόπο μας. Λύσεις υπάρχουν αλλά ποτέ επί της ουσίας δεν τις αναζήτησε ο Δήμαρχος. Πήγε αμέσως στην εύκολή λύση! Πραγματικά σε τι έχει να ζηλέψει η τρόικα, το κουαρτέτο και όλοι αυτοί οι εσωτερικοί και εξωτερικοί παράγοντες που με τόσο ευκολία μας τσακίζουν κάθε μέρα την τοπική πολιτική;

Τα άλλα δύο σημαντικά θέματα του συμβουλίου στις 4-12-2015 ήταν η κατάργηση του ΝΠΔΔ ‘’Προνοιακές Δομές Δήμου Επιδαύρου’’ και η λύση της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου, χωρίς εμφανή και σοβαρό λόγο, δηλώνοντας, επί της ουσίας δυσκολία στην λειτουργία των οργανισμών τόσο από τους αιρετούς όσο και από τα συμβούλια τα οποία οι ίδιοι επέλεξαν! Αυτή η απόφαση είναι πρωτοφανής για Καλλικρατικό Δήμο και είναι 100% απόφαση της δημοτικής Αρχής, χωρίς να μας το έχει επιβάλλει κάποιος! Παρατηρήθηκε μάλιστα το οξύμωρο δυο μέρες πριν οι αιρετοί που είναι στο Δ.Σ. του νομικού προσώπου να παίρνουν απόφαση για μη κατάργηση αυτού και στο Δημοτικό συμβούλιο να ψηφίζουν υπερ! Η δημοκρατία και η ανεπηρέαστη βούληση σε όλο της το μεγαλείο. Στο να διαλύουν τον Δήμο είναι μετρ του είδους και το κάνουν με μεγάλη ευκολία!

Αν συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε μέχρι τώρα θα συνεχίσουμε να παίρνουμε αυτό που παίρναμε μέχρι τώρα.

Λυγουριό, 08-12-2015

Τάσος Χρόνης
επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης
Δήμου Επιδαύρου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ