ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Καμπόσος: Αν δεν γίνουν αυξήσεις των δημοτικών τελών, τα πρόστιμα για την διαχείριση των απορρίμματων ποιος θα τα πληρώσει; (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:36:00 π.μ. | | |
 Το θέμα των απορριμμάτων αποτελεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μείζον ζήτημα και απασχολεί τους Δημάρχους όλης της Πελοποννήσου, οι οποίοι καλούνται να πάρουν θέση και να προχωρήσουν είτε σε δική τους –τοπική διαχείριση – είτε να συμπλεύσουν με τον περιφερειακό σχεδιασμό και να δώσουν προς διαχείριση τα απορρίμματά τους στην ιδιωτική εταιρεία που θα αναλάβει την ολοκληρωμένη διαχείριση.

Εκείνο που διαπιστώνει κανείς, από τις δηλώσεις των δημάρχων αλλά και από την μη απόφαση του ΦΟΔΣΑ σε συνεδρίασή του πριν λίγο διάστημα, είναι πως δεν υπάρχει κοινή γραμμή στους 24 Δημάρχους της Πελοποννήσου. Υπάρχουν δήμαρχοι και κυρίως αυτοί που έχουν εκλεγεί σε μεγάλους δήμους που θέλουν να κάνουν μόνοι τους τη διαχείριση και είναι και αυτοί οι δήμαρχοι, κατά κύριο λόγο των μικρότερων δήμων, που θέλουν να αναλάβει την διαχείριση η ιδιωτική εταιρεία που προέκυψε από το διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η κύρια αιτία, σύμφωνα και με όσα είπαν και στην τελευταία συνεδρίαση της ΠΕΔ Πελοποννήσου, ο Πρόεδρός της, Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών Δ.Καμπόσος αλλά και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π.Νίκας, για τη διαφωνία τους με τον περιφερειακό σχεδιασμό είναι το κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν οι δήμοι και το θέμα της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας.Ζητήματα που όπως λένε δεν έχουν λυθεί . Έτσι κάποιοι δήμοι ψήφισαν στα δημοτικά συμβούλια τους τοπικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης, όπως ο Δήμος Κορινθίων, ενώ ο Δήμος Καλαμάτας ήδη έχει προχωρήσει την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση σε μεγάλο βαθμό, ενώ και δήμοι στην Αρκαδία έχουν κάνει δικό τους σχεδιασμό, όπως ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας. 

Τελούμε όλοι εν αναμονή τόσο των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων όσο και της υπογραφής της σύμβασης από πλευράς Περιφέρειας που αναμένεται να μπει με την ιδιωτική εταιρεία μέχρι τέλη Δεκεμβρίου.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του κ.Καμπόσου και του κ.Νίκα.

drt915.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ