ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Καμία δέσμευση του Υπουργείου Υγείας για τα Κέντρα Υγείας Λυγουριού και Κρανιδίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:21:00 μ.μ. | |
 Καμία Δέσμευση του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Λυγουριού και Κρανιδίου, όπως προκύπτει από απάντηση που έλαβε ο Βουλευτής καθ. Γιάννης Μανιάτης από τον Αναπλ. Υπουργό Υγείας, κ. Π. Πολάκη, σε συνέχεια σχετικής ερώτησής του.

Στην απάντηση του αρμόδιου Αναπλ. Υπουργού αναφέρεται ότι:
«Σχετικά με τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Λυγουριού και Κρανιδίου, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου απέστειλε την απόφαση κατανομής για την προκήρυξη 916 θέσεων, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων για όλα τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας, στο ΑΣΕΠ.

Σε συνέχεια, το ΑΣΕΠ προχώρησε στη δημοσίευση της αρ.4Κ/2015 προκήρυξης (ΦΕΚ 5/15-10-15), για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 226 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Με την αρ.5Κ/2015 προκήρυξη (ΦΕΚ 6/27-10-15) που δημοσίευσε το ΑΣΕΠ, προκηρύχτηκαν, με σειρά προτεραιότητας, και οι υπόλοιπες 690 θέσεις τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Επίσης, με το αρ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./96/25883/20-8-15 έγγραφό του, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ενέκρινε την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 2.440 κενών οργανικών θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων σε φορείς του Υπουργείου Υγείας για το έτος 2016.

Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ήδη στα Κέντρα Υγείας Κρανιδίου και Λυγουριού διορίστηκαν ιατροί, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2015 έχει παραχωρηθεί ασθενοφόρο από το ΓΝ Άργους, που ήταν σε ακινησία, μέχρι την παραλαβή του νέου ασθενοφόρου από το ΕΚΑΒ Πελοποννήσου και την ομαλοποίηση της κάλυψης του Νομού.

Όσον αφορά τα υλικά, ήδη έχει ομαλοποιηθεί η χορήγηση και προχωρούν οι διαγωνισμοί για αναλώσιμα (γάντια, σύριγγες, κ.λπ.)».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ