ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Στον αέρα φέτος η αγορά ελληνικού πορτοκαλιού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:08:00 π.μ. | |
 «Στο άγνωστο µε βάρκα την ελπίδα, βαδίζουν οι παραγωγοί πορτοκάλιων, καθώς τα πάντα είναι εγκαταλελειµµένα στον άνεµο, χωρίς εθνική στρατηγική ή κατεύθυνση από τους συνεταιρισµούς», σηµειώνει στην Agrenda, ο Σπύρος Καχριµάνης της ΑΚΑΣ Ήλιος από την Αργολίδα, προσθέτοντας ότι η µέγιστη τιµή για τις Ναβαλίνες στην περιοχή είναι τα 24 λεπτά το κιλό και η ελάχιστη γύρω από τα 17 λεπτά το κιλό.

Ράδιο-αρβύλα οι φήµες για εισαγωγές προϊόντος από την Τουρκία. Αγκάθια, η φετινή αδύναµη ζήτηση και γενικά η έλλειψη οργάνωσης.

Την ίδια ώρα, τα πορτοκάλια δεν έχουν πολύ ζήτηση αυτό το διάστηµα, όπως αναφέρουν παραγωγοί από τη Σπάρτη και το Άργος, ευελπιστούν όµως ότι µε τις γιορτές θα αναθερµανθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον.

«Στη Σπάρτη οι Ναβαλίνες κινούνται στα ίδια επίπεδα µε πέρσι, όµως φέτος η ζήτηση είναι µικρότερη», σηµειώνει ο παραγωγός Γιάννης Καρµίρης και προσθέτει ότι οι αγρότες θα πρέπει να ασχολούνται µε τα χωράφια (πχ. λίπανση) ώστε να αποφεύγεται η µικροκαρπία ή ακαρπία.

Τέλος, «σηµαντικό είναι το εξαγωγικό ενδιαφέρον για πορτοκάλια από ∆ανία, Ολλανδία, Γερµανία», σηµειώνει ο παραγωγός Γιώργος Αντωνάκης από τα Χανιά.

Νέες τάσεις

Παραγωγοί σε Άργος και Σπάρτη εγκαταλείπουν τα πορτοκάλια, επιλέγοντας τις Κλημεντίνες, ενώ  οι Κρητικοί στρέφονται σε λεμόνια και αβοκάντο.

Φήμες

Ακούγεται ότι μπορεί να έρθουν τουρκικά πορτοκάλια, αλλά μόνο από τους εμπόρους που θέλουν να πιέσουν τις τιμές.


12-15 Δεκέμβρη

Τα Μέρλιν θα ξεκινήσουν μετά του Αγίου Σπυρίδωνα στην Πελοπόννησο και μετά τις 15 Δεκεμβρίου στην Κρήτη.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ