ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Χριστούγεννα σε είκοσι μέρες!!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:08:00 π.μ. |
Του π. Πέτρου Αθανασόπουλου

"Και από αυτά, το πιο σπουδαίο είναι η αγάπη".
Απ. Παύλος. Προς Κορινθίους ΙΓ 13.


Χριστούγεννα σε είκοσι μέρες!!

Ταραχή σ' όλο τον κόσμο, τρομοκρατικά χτυπήματα σε άλλες χώρες, κοινωνικές αναταράξεις, συγκρούσεις στο δρόμο και τραυματισμοί, σύγχυση σε όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας, εξαθλίωση, φτώχεια, πείνα, δυσκολίες, οικογενειακά προβλήματα, πόνος, λύπη και ίσως βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου.
Παρ' όλα αυτά Χριστούγεννα σε είκοσι ημέρες!!

Όμορφος κόσμος, στολισμένα δέντρα, λαμπιόνια στα σπίτια και τις αυλές, παραμύθια χριστουγεννιάτικα, διαφημίσεις με χιονισμένα τοπία και μαγευτικούς προορισμούς, ταινίες χαρούμενες με κατακόκκινους Αϊ Βασίληδες να μπαίνουν σε καμινάδες για να αφήσουν τα δώρα τους και να σκορπίσουν "χαρά"....τρόποι για να περάσουμε καλά 2-3 μέρες μόνοι μας, κλείνωντας τα μάτια, γυρνώντας την πλάτη στην αλήθεια που βιώνουμε καθημερινά!!

Έπρεπε να έχουμε προβληματισθεί πολλά χρόνια πριν...αλλά ποτέ δεν είναι αργά!!
Θα επιλέξουμε να κάνουμε πάλι και εφέτος γιορτές με κοσμικό τρόπο και εγωϊστικό, κλεισμένοι στο "καβούκι " μας, να ξεχαστούμε κάνα δυο μέρες με κάποια ταινία και μετά πάλι από την αρχή;

Που είναι εκείνα τα Χριστούγεννα τα πνευματικά, τα όμορφα, με την προετοιμασία την πνευματική, με τη συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας και πρωϊ πρωϊ, αχάραγα να σπεύσουμε στο Ναό ν' ακούσουμε το "Δεύτε ίδωμεν πιστοί, που εγεννήθη ο Χριστός", να ευφρανθεί η ψυχή μας;

Που είναι τα Χριστούγεννα που γέμιζαν τα σπίτια με παππούδες , νέους και παιδιά; Όλοι μαζεύονταν σ' ένα σπίτι , έσφαζαν τα καλύτερα ζώα τους και τα μοιράζονταν με τους συγγενείς και γείτονες για να μην είναι νηστικός κανείς αυτή τη μέρα, παρ' ότι είχαν λιγότερα από εμάς. Ήταν όλοι αγαπημένοι και ευτυχισμένοι και ας είχαν λιγότερα και ας ζούσαν χωρίς τεχνολογία και wi-fi!

Τώρα αρκούμαστε στους Δήμους και στις Εκκλησίες να βγάζουν περισσότερες μερίδες φαγητό καθημερινά για χιλιάδες ανθρώπους και με γλυκάκι τα Χριστούγεννα!!

Και είμαστε χαρούμενοι!! Μάλλον είμαστε βολεμένοι!! Κλείνουμε τα αυτιά μας , να μην δούμε και εφέτος την πραγματικότητα, να μην αντικρύσουμε τον άνθρωπο που έχει προβλήματα, μπα και μας ζητήσει τίποτε.

Ναι, βεβαίως, πολλοί δεν φταίμε για την σημερινή κατάσταση! Αλλά μήπως αναλωνόμαστε πάντοτε και κάθε στιγμή, γιατί πάλι βολευόμαστε, να ρίχνουμε σε όλους τους άλλους "τον λίθο του αναθέματος";

Μήπως χρειάζεται να ξε-βολευτούμε; Μήπως χρειάζεται να ανοίξουμε τα αυτιά μας στον λόγο του Απ. Παύλου που φωνάζει: μόνο η ΑΓΑΠΗ θα μείνει!!

Η ΑΓΑΠΗ είναι η μεγαλύτερη αρετή , η οποία εξομοιώνει τον άνθρωπο με το Θεό. Χωρίς αυτήν ο άνθρωπος αληθωρίζει, κοιτάζει προς την άλλη κατεύθυνση, η οποία οδηγεί σε άλλο δρόμο, στην εσωστρέφια, τον εγωϊσμό και την απομόνωση!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ