ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Απάντηση Μπαλτά σε Ανδριανό για την πρότασή του για την ανάγκη σύγχρονου φωτισμού ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:32:00 μ.μ. | |
 Στην 944/9-11-2015 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την ανάγκη σύγχρονου φωτισμού ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων για την ανάδειξη και προστασία τους, απάντησε γραπτώς ο αρμόδιος Υπουργός κ. Α. Μπαλτάς.

Το κείμενο της απάντησης του Υπουργού αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
“Στο νομό Αργολίδας σημαντικά μνημεία όπως το Κάστρο Παλαμηδίου και η Καστρονησίδα Μπούρτζι στο Ναύπλιο και το Κάστρο της Λάρισας στο Άργος διαθέτουν φωτισμό τον οποίο διαχειρίζονται και χρηματοδοτούν οι οικείοι Δήμοι Ναυπλιέων και Άργους-Μυκηνών αντίστοιχα. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του φωτισμού αυτών των μνημείων (παλαιότητα, τύπος φώτων, κατανάλωση ενέργειας κλπ) είναι γνωστά στις σχετικές Υπηρεσίες των δύο Δήμων και δεν βρίσκονται στη διάθεση της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, δηλαδή της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Αργολίδας.

Σε ό,τι αφορά τους αρχαιολογικούς χώρους Μυκηνών και Ασκληπιείου Επιδαύρου, αυτοί φωτίζονται με μέριμνα της ΕΦΑ Αργολίδας. Ο φωτισμός λειτουργεί μόνο κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων, καθώς οι χώροι δεν είναι ορατοί από διερχόμενους κατά τις νυχτερινές ώρες. Επομένως, η κατανάλωση ενέργειας είναι περιορισμένη παρότι οι εγκαταστάσεις δεν είναι απολύτως σύγχρονης τεχνολογίας.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα σχετικά με την αξιοποίηση κοινοτικών πόρων για την εκπόνηση μελέτης και την υλοποίηση έργων φωτισμού των μειζόνων μνημείων της Αργολίδας, σας γνωρίζουμε ότι θα μπορούσε να εξεταστεί αυτή η δυνατότητα, σύμφωνα με τις ιεραρχημένες προτεραιότητες και ανάγκες της ΕΦΑ Αργολίδας”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ