ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Απάντηση Μπαλάφα σε Ανδριανό για τα προβλήματα από την μη καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους σε βρεφικούς και νηπιακούς σταθμούς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:03:00 π.μ. | |
 Στην 1405/24-11-2015 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από τη μη καταβολή δεδουλευμένων σε βρεφικούς και νηπιακούς σταθμούς με πρόγραμμα του ΕΣΠΑ μέσω της ΕΕΤΑΑ 
“Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” στην Αργολίδα και σε άλλες περιοχές της χώρας, απάντησε γραπτώς ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Ι. Μπαλάφας. 

Το κείμενο της απάντησης του Υφυπουργού αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
“Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος 'Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση' υλοποιήθηκαν οι Πράξεις 'Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2014-2015', για τις οποίες το Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι φορέας χρηματοδότησης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των προαναφερθέντων Πράξεων ανήλθε στα 188,3 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 125 εκ. ευρώ αποτελούν συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη, ενώ τα υπόλοιπα 63,3 εκατ. ευρώ είναι πόροι από το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Έως σήμερα έχουν γίνει πληρωμές από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ύψους 182,5 εκατ. ευρώ σύμφωνα με σχετικά αιτήματα του φορέα υλοποίησης των πράξεων (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ) και αφορούν στο 100% του φυσικού αντικειμένου των συμβάσεων μεταξύ του φορέα υλοποίησης και των ανάδοχων δομών που υλοποίησαν τις πράξεις κατά το σχολικό έτος 2014-2015.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δεν παρέχεται η δυνατότητα μετατροπής οποιασδήποτε σύμβασης ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ