ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Μανιάτης: Ήξεις αφίξεις Σταθάκη για τα Νοσοκομεία Άργους - Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:26:00 μ.μ. | |
 Ήξεις αφίξεις του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκη για τα Νοσοκομεία Άργους - Ναυπλίου, όπως προκύπτει από απάντηση που έλαβε ο Βουλευτής καθ. Γιάννης Μανιάτης σε συνέχεια σχετικής ερώτησής του με την οποία ζητούσε συγκεκριμένες απαντήσεις για την πορεία εξέλιξης του Προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης των Νοσοκομείων Άργους, Ναυπλίου και του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ).

Ο κ. Μανιάτης στο κείμενο της ερώτησής του ανέφερε:
«Κύριε Υπουργέ,

Στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ)» είχε ενταχθεί το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιριακών Υποδομών του Νοσοκομείου Άργους, του Νοσοκομείου Ναυπλίου και του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης - ΚΕΦΙΑΠ με την υλοποίηση δράσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας και Δράσεων Α.Π.Ε.» με συνολική δημόσια δαπάνη 5.747.429,01 ευρώ.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος με έγγραφό του στις 22.12.2014 είχε γνωστοποιήσει προς την περιφέρεια Πελοποννήσου - Π.Ε. Αργολίδας την εξασφάλιση της σχετικής πίστωσης για τη δημοπράτηση του έργου και τη δυνατότητα προώθησης του.

Για το νοσοκομείο Ναυπλίου προβλεπόταν επένδυση ύψους 2.048.000€, για το νοσοκομείο Άργους 3.313.000€ και για το ΚΕΦΙΑΠ 401.000€.

Με την ενεργειακή αναβάθμιση των τριών μεγαλύτερων δομών υγείας της Αργολίδας προβλέπεται να υπάρξει εξοικονόμηση σχεδόν 500.000 ευρώ ετησίως.

Η εξοικονόμηση ενέργειας αυτή θα επιτρέψει να απελευθερωθούν αντίστοιχοι πόροι από τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων προκειμένου να διατεθούν για φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό των νοσηλευόμενων.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάστε:

Ποια είναι η πορεία εξέλιξης του προγράμματος για την ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων Άργους, Ναυπλίου και του ΚΕΦΙΑΠ;»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ