ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ - Πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Πρωτοχρονιά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:47:00 μ.μ. |
 Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με το οποίο ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική μεταβολή από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους ενισχυμένους ανέμους που η ένταση τους στο Αιγαίο θα φθάσει τα 7 με 8 μποφόρ.
Αναλυτικότερα για την Τετάρτη στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Από το βράδυ όμως, αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τη νύχτα πιθανόν και στα βόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη,
νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά -ημιορεινά που βαθμιαία θα επεκταθούν και στις πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από μείον έναν έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στην υπόλοιπη Μακεδονία, ενώ στη Θράκη αναμένεται βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από μείον 04 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και στα νότια πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας και χιονοπτώσεις από το βράδυ και στα ημιορεινά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και βαθμιαία σε όλα τα ορεινά -ημιορεινά και από τη νύχτα και σε πεδινές περιοχές. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Όμως, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίουπροβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια, όπου τη νύχτα θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια ωστόσο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Πρωτοχρονιά

Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου (παραμονή πρωτοχρονιάς) θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις, σε όλα τα ορεινά
– ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της
Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής – ανατολικής Στερεάς
(συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), της Εύβοιας και της Πελοποννήσου και από τις βραδυνές ώρες πιθανόν στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Την Παρασκευή ανήμερα Πρωτοχρονιάς οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά – ημιορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής – ανατολικής στερεάς (πιθανόν στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής), της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης και θα εξασθενήσουν κυρίως στις νησιωτικές περιοχές.

Η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 10 -12 βαθμούς Κελσίου και θα γίνει αισθητή αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα της Πέμπτης και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ο οποίος στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ