ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΙΝFΟ DESK ψηφιακής τεχνολογίας στο Ναύπλιο και υπαίθριες διαφημίσεις σε κοινόχρηστους χώρους σε ολόκληρο τον Δήμο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:43:00 μ.μ. |
 Η Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Ναυπλιέων , πρότεινε την τοποθέτηση ΙΝFΟ DESK ψηφιακής τεχνολογίας με touch screen,για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών ,κατόπιν εγκρίσεως των αρμοδίων υπηρεσιών, στις Πλατείες Φιλελλήνων και Συντάγματος, στο λιμάνι (χώρος Π), καθώς και απέναντι από το εστιατόριο "ΝΑΥΠΛΙΟΣ, σε θέση, που να εξυπηρετεί τα τουριστικά λεωφορεία που παρκάρουν στο παρακείμενο χώρο, αλλά και όσους επιλέγουν την μετακίνησή τους με τρένο (παρακείμενος σιδηροδρομικός σταθμός).
Η πληροφόρηση που θα παρέχεται μπορεί να περιλαμβάνει θέματα γεωγραφικού, ιστορικού, αρχαιολογικού, πολιτιστικού χαρακτήρα μέσω διάθεσης χαρτών και ενημερωτικού υλικού. Επίσης, θα μπορεί να γίνει διαφημιστική προώθηση προϊόντων ιδιωτικού περιεχομένου.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με την 87/2015 απόφαση της εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων το καθορισμό των χώρων Υπαίθριας διαφήμισης σύμφωνα με την από 05-11-2015 εισήγηση του τμήματος Αδειοδότησης & Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων

Κατόπιν των ανωτέρω το Δημοτικό Συμβούλιο , λαμβάνοντας υπόψη την ισχύουσα νομοθεσία όπως αναφέρεται στην ανωτέρω εισήγηση , την με αριθμό 87/2015 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής , αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

Εγκρίνει τον καθορισμό χώρων υπαίθριας διαφήμισης σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ναυπλιέων , ως εξής:

ΟΡΙΣΜΟΣ

Ως Υπαίθρια Διαφήμιση σύμφωνα με την παρ.1 του αρ.1 του Ν.2946/2001 ορίζεται "η υπαίθρια και δημόσια προβολή με κάθε τρόπο και μέσο, μηνυμάτων κάθε μορφής, για την προώθηση εμπορικών και επαγγελματικών σκοπών ή άλλων συναφών δραστηριοτήτων". Επιπλέον, για την προβολή μηνυμάτων από πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώσεις προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κ.λ.π. ισχύουν οι διατάξεις του αρ.3 του Ν.1491/84 (ΦΕΚ 173 Α713.11.1984) «Μέτρα για τη διευκόλυνση της διακίνησης των ιδεών, τον τρόπο διενέργειας της εμπορικής διαφήμισης, την ενίσχυση της αποκέντρωσης και άλλες διατάξεις» και του αρ.9 του Ν.3023/2002 (ΦΕΚ 146 Α/2002) « Χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων από το κράτος. Έσοδα και δαπάνες, προβολή, δημοσιότητα και έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών» όπως τροποποιήθηκαν

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

Υπαίθριες διαφημίσεις σύμφωνα με το αρθρ.1 του Ν.2946/2001 και με βάση την αριθμ.20/2001 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. . .Α συνιστούν ιδίως:

Α).- Οι έντυπες, οι χειρόγραφες, οι φωτεινές ή φωτιζόμενες και οι ηλεκτρονικές ή άλλες διαφημίσεις, σε:

αα) Κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους και

ββ) Σε ιδιωτικά κτίρια ή οικόπεδα

Β).- Οι διαφημίσεις από τον αέρα, με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο.

Γ).- Οι διαφημίσεις σε χώρους σιδηροδρομικών, λιμενικών και αεροπορικών σταθμών, σε στάδια και γήπεδα, σε οχήματα σιδηροδρόμων, τροχιοδρόμων, ηλεκτροκινήτων και κάθε τύπου δημόσιας χρήσης οχημάτων, ή στην εξωτερική επιφάνειά τους, σε στέγαστρα αφετηριών ή στάσεων αναμονής επιβατών, αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών και σε περίπτερα.

ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

Οι θέσεις για τοποθέτηση σταθερών πλαισίων υπαίθριας διαφήμισης σε κοινόχρηστους δημοτικούς ή κοινοτικούς χώρους της περίπτωσης αα της παρ.2 του άρθρου 1 του Ν.2946/2001, ανά Τοπική και Δημοτική Κοινότητα είναι οι εξής:


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

-Θέση ΔΕΗ (Γωνία).

-Θέση Πάρκο (πλάτη δεξαμενής).

-Θέση ενδεκάτη (μεταξύ των δύο παγκακίων).

-Θέση Λαϊκής Σαββάτου (επί του μικρού τοίχου).

-Θέση Πρόνοιας (περιοχή Βλάχου).

-Θέση Συνοικισμού περιοχής Κούρτη (οικόπεδο Δήμου).

-Θέση Λιμενικού ταμείου (Τελωνείο παραλία).

-Θέση .Α.Κ. (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο).

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΙΑΣ

-Μπροστά από το Δημοτικό Κατάστημα (Κάναθος Πηγή 12).

-Πλατεία «Διοβουνιώτη».

-Πλατεία «Αλώνια».

-Εξώστης (Εναντι Εκκλησίας Αγ. Αναργύρων).

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΛΟΥ

-Έναντι του φούρνου Ραζή στην θέση «Ψιλή Άμμο».

-Στην γωνία του Εμπορικού Κέντρου προς το Ξενοδοχείο paradise Lost.

-Έμπροσθεν οικίας Νικολουδάκου - Βλαχάκη (επί της οδού Μπουμπουλίνας).

-Στο σούπερ μάρκετ Τσίρου στην οδό Μινώος.

-Στη στάση λεωφορείου μπροστά του τουριστικού γραφείου Possidon.

-Εντός προαύλιου χώρου Κ.Ε.Π.

-Στη θέση στάσης λεωφορείου μπροστά στην οικία Ζούτη (επί της οδού Σέκερη).

-Έναντι του εστιατορίου «Λειμώνια» του Παπαδάκη Ευάγγελου (επί της οδού Σέκερη).

-Στο Λιμάνι στην κάθοδο του βιολογικού καθαρισμού.

-Στο λιμάνι στην κάθοδο του Περιπτέρου.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΤΙΡΥΝΘΑΣ

- Ο χώρος μπροστά του παλιού κοινοτικού γραφείου.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΑΔΡΙΑΝΟΥ

-Στην είσοδο του χωριού έναντι του Δημοτικού Σχολείου και πλησίον της οικίας κ. Ξυλινά Χρήστου.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΙΝΗΣ

-Θέση πλατεία λοχαγού Μαυραγάννη (τοποθέτηση δύο πλαισίων).

-Θέση πλατεία πλησίον πρώην κοινότητας Ασίνης (Ευκάλυπτος δύο πλαίσια).

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΡΕΠΑΝΟΥ

- Δημοτικός χώρος στάθμευσης στην Τ.Κ. Δρεπάνου.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΡΟΙΝΟΥ

-Θέση «Πλάστιγγα».

-Θέση πρώην «Τυροκομείο».

-Στην είσοδο του χωριού στην θέση «παλιά χωματερή».

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΡΙΩΝ

-Δίπλα στο περίπτερο ανατολικά και δυτικά.

-Βορειοδυτικά στην πλατεία δίπλα στα κάγκελα (γεφύρι)

ΚΑΝΤΙΑ

-Στην άνω Κάντια στο ανατολικό μέρος της πλατείας.

-Στην πλατεία έναντι διασταύρωσης (θέση Μάλλιου).

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΙΔΕΑΣ

-Εντός οικισμού, στο έρεισμα του δρόμου, δίπλα στην οικία Λέκκα Ευάγγελου πλησίον του καφενείου «Μέγαρον».

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΚΙΩΝ

-Πλησίον του μαντρότοιχου Σοφίας Σπυροπούλου απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ

-Στο χώρο που βρίσκεται στην βόρεια πλευρά της ανατολικής εισόδου, του αύλειου χώρου του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, όπου είχε τοποθετηθεί παλιότερα διαφημιστική πινακίδα.

-Στο χώρο του πρώην ΚΕΠ που είναι στην γωνία οδού Μιδέας και Αγγελοπούλου - Δράσσα. Στο δίχαλο που σχηματίζεται στην οδό Μιδέας και συγκεκριμένα στο σημείο που διαχωρίζεται προς Αραχναίο και Μάνεση.

-Στην οδό Άργους πλησίον του Δημοτικού καταστήματος (πρώην Δημαρχείο Μιδέας).

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

-Κεντρική πλατεία Τοπικής Κοινότητας Πουλακίδας πλησίον του Κουτσοπούλειου ιδρύματος. Διασταύρωση Πουλακίδας πλησίον του καταστήματος (παντοπωλείο) Σιατερλή Μιχαήλ.

Ηπροβολή υπαίθριας διαφήμισης επιτρέπεται, σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ52138/25-11- 2003, να διενεργείται μόνο μέσα σε ειδικά διαμορφωμένα πλαίσια, τα οποία τοποθετούνται στους προκαθορισμένους χώρους.

Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο οι υπαίθριες διαφημίσεις :

α) Πρέπει να προβάλλονται μέσα σε διαφημιστικά πλαίσια που κατασκευάζονται και τοποθετούνται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που καθορίζονται με την κοινοποιούμενη Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Ανάπτυξης και Πολιτισμού.

β) Τα διαφημιστικά πλαίσια πρέπει να τοποθετούνται σε χώρους που καθορίζονται από τις Περιφέρειες, κατά μήκος του Εθνικού Οδικού Δικτύου (εκτός κατοικημένων περιοχών), σιδηροδρομικού δικτύου, αυτοκινητοδρόμων, οδών ταχείας κυκλοφορίας και χώρους σταθμών εξυπηρέτησης αυτοκινήτων (ΣΕΑ) και από τους Δήμους και τις Κοινότητες σε κάθε άλλη θέση και ισχύουν για μία τριετία. Νοείται ότι κατά τον καθορισμό των χώρων τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και οι διαδικασίες που προβλέπονται από το άρθρο 3 του Ν. 2946/01.

γ) Ο νόμος απαιτεί για την τοποθέτηση της διαφήμισης, μέσα σε διαφημιστικά πλαίσια και στους χώρους που έχουν καθοριστεί, την προηγούμενη άδεια του δήμου και την αναγραφή σε κάθε πλαίσιο του αριθμού αδείας, της επωνυμίας της διαφημιστικής εταιρείας ή του διαφημιζόμενου και τη διεύθυνση της.

δ) Αν η διαφήμιση ή το διαφημιστικό πλαίσιο έχει τοποθετηθεί σε χώρο που δεν έχει καθοριστεί για την προβολή υπαίθριας διαφήμισης ή δεν αναγράφεται σε εμφανές σημείο το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία η Δ/νση του διαφημιστή ή διαφημιζόμενου και ο αριθμός της άδειας, τα πλαίσιο και οι διαφημίσεις θεωρούνται ρύπος και απομακρύνονται από τους ΟΤΑ ή τον Γ ενικά Γ ραμματέα της οικείας Περιφέρειας, χωρίς την έκδοση πράξης αφαίρεσης, όπως κάθε άλλο σκουπίδι»

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:

Α. Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και για λόγους ασφάλειας των οδηγών, κατά μήκος των εθνικών και επαρχιακών οδών απαγορεύεται κάθε διαφήμιση και συγκεκριμένα :

-Εκτός κατοικημένων περιοχών σε ζώνη 150 μέτρων και από τις δύο πλευρές του άξονα των οδών αυτών, εφόσον είναι ορατή από τους χρήστες των οδών.-Εντός κατοικημένων περιοχών, εφόσον η επιτρεπόμενη ταχύτητα υπερβαίνει τα 70 χλμ ανά ώρα, σε ζώνη 40 μέτρων και από τις δυο πλευρές του άξονα των οδών, εφόσον είναι ορατή από τους χρήστες των οδών. Ως κατοικημένες περιοχές σύμφωνα με την εγκύκλιο 4/2000 ( αρ. πρωτ. Δ17α/146/2/ ΠΕ/ Φ.5.1.1/8-2-00), με την οποία έγινε αποδεκτή η 710/99 γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. θεωρούνται οι νόμιμοι οικισμοί.

-Τα διαφημιστικά πλαίσια πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 20 μέτρα από φωτεινό σηματοδότη, -Στα στέγαστρα των στάσεων, οι διαφημίσεις πρέπει να τοποθετούνται στην

πλευρά που βρίσκεται στο αντίθετο προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας άκρο του στεγάστρου, (ώστε να μην είναι ορατές άμεσα από τους οδηγούς).

Β. Σύμφωνα με τον νόμο 2946/2001 που ρυθμίζει θέματα υπαίθριας διαφήμισης και αφορά το σύνολο της χώρας :

Απαγορεύεται η υπαίθρια διαφήμιση:

α) σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και στις ζώνες προστασίας γύρω από αυτούς, σε παραδοσιακούς οικισμούς, στον περιβάλλοντα χώρο τους, καθώς και σε τόπους που χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, β) σε μνημεία, στον περιβάλλοντα χώρο τους ή και στις ζώνες προστασίας τους και παραδοσιακά κτίρια,

γ) σε κτίρια στα οποία στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες και υπηρεσίες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, δ) σε κοιμητήρια, κτίρια ναών κάθε θρησκείας και δόγματος, καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο ,ους 

ε) σε επιφάνειες τεχνικών έργων φορέων του δημοσίου τομέα, όπως τοίχοι αντιστήριξης, γέφυρες, σήραγγες, το κατάστρωμα δρόμων και πεζοδρομίων, καθώς και στύλοι και υποσταθμοί εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας, 

στ) σε στοές κτιρίων 

ζ) σε πινακίδες δημόσιας πληροφόρησης οδικής σήμανσης και σηματοδότες,

η) απαγορεύεται η διαφήμιση στις ταράτσες και θα έπρεπε έως τις 31 Αυγούστου 2002 να έχουν απομακρυνθεί με ευθύνη των οικείων ΟΤΑ.

θ)Απαγορεύεται η τοποθέτηση διαφημιστικών πλαισίων στο οδόστρωμα των οδών, στις διαχωριστικές νησίδες, στις νησίδες ασφαλείας και στο οδόστρωμα των οδών παρόδιας εξυπηρέτησης.

ι) μπροστά από καταστήματα ,εμπορικές επιχειρήσεις και κατοικίες ,όταν επηρεάζεται ο φωτισμός τους ,η θέα τους ή η πρόσβαση σε αυτά.

κ )σε χώρους που προκαλείται ενόχληση στους χρήστες κοινόχρηστων χώρων ,στην ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών ,στον οδηγό τυφλών και στα κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες και σκάφες),ακόμη και όταν αυτά δεν έχουν διαμορφωθεί.

λ )η ανάρτηση πανώ, αεροπανώ ή άλλων όμοιων αντικειμένων σε οδούς, πλατείες ή άλλους κοινόχρηστους χώρους στις προσόψεις κτιρίων και ακάλυπτους χώρους ,καθώς και επί της ρυμοτομικής γραμμής ,όταν υπάρχει πρασιά(εξαιρέσεις κτιρίων όταν ανακαινίζονται).

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΏΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ

Ηπροβολή υπαίθριας διαφήμισης επιτρέπεται να διενεργείται μόνο μέσα σε ειδικά διαμορφωμένα πλαίσια (διαφημιστικά πλαίσια), τα οποία τοποθετούνται στους χώρους, που έχουν καθοριστεί για την προβολή υπαίθριας διαφήμισης, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 1 και 4 του άρθρου 3 και των διατάξεων του άρθρου 5 του Ν. 2946/01.

Ητοποθέτηση των διαφημιστικών πλαισίων και οι προδιαγραφές κατασκευής τους διέπονται από τους όρους και τις προϋποθέσεις, που καθορίζονται στον Ν. 2946/01, καθώς και από τους παρακάτω όρους:

1)Τα διαφημιστικά πλαίσια επιτρέπεται να είναι κατασκευασμένα είτε από γαλβανισμένα χαλυβοελάσματα, είτε από προφίλ αλουμινίου ή από άλλο ανθεκτικό υλικό, καθώς επίσης και από συνδυασμό των προαναφερόμενων υλικών. Εσωτερικά πρέπει να φέρουν ενίσχυση έτσι, ώστε να εξασφαλίζεται τόσο η απόλυτη σταθερότητα σε πλευρικές ανεμοπιέσεις, όσο και το αμετάθετο της κατασκευής. Η βαφή τους πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται η διάρκεια και η σταθερότητά της.

2)Η στήριξη των σταθερών διαφημιστικών πλαισίων στο έδαφος, επιτυγχάνεται με εγκιβωτισμό των κατακόρυφων στοιχείων σε βάση από σκυρόδεμα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, ώστε να εξασφαλίζεται η σταθερή πάκτωσή τους. Η στήριξη των κινητών διαφημιστικών πλαισίων επιτρέπεται να γίνεται με την τοποθέτηση νεκρών φορτίων στη βάση τους, αντί για την πάκτωσή τους στο έδαφος. Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται η τοποθέτηση αντηρίδων.

3)Για κάθε διαφημιστικό πλαίσιο, πρέπει να υποβάλλεται στον Δήμο υπεύθυνη δήλωση, υπογεγραμμένη από πολιτικό μηχανικό, με την οποία πιστοποιείται η στατική επάρκεια του διαφημιστικού πλαισίου.

4)Προκειμένου για φωτεινά ή φωτιζόμενα διαφημιστικά πλαίσια, η ηλεκτρολογική εγκατάσταση, πρέπει να φέρει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία της (ασφάλειες, αντιηλεκτροπληξιακοί αυτόματοι διακόπτες, γειώσεις κ.λπ.).

5)Στα φωτιζόμενα ή φωτεινά διαφημιστικά πλαίσια, η ένταση του φωτισμού δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει κατά περισσότερο από 250 κηρία την ανώτατη ένταση φωτός, που υπάρχει στο δημόσιο χώρο, στον οποίο βρίσκονται. Ο φωτισμός δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί μέσα δημιουργίας οπτικών εντυπωσιασμών, όπως τρεμολαμπυρίσματα, χρωματικές εναλλαγές, κινούμενες προβολές κ.λπ. Για την ηλεκτροδότηση των διαφημιστικών πλαισίων, που επιτρέπεται να είναι φωτεινά ή φωτιζόμενα, υποβάλλονται προς τη ΔΕΗ υπεύθυνες δηλώσεις αδειούχου εγκαταστάτη, υπογεγραμμένες από διπλωματούχο ηλεκτρολόγο ή μηχανολόγο μηχανικό.

6)Στα διαφημιστικά πλαίσια που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 30ιη από δασικές εκτάσεις ή εκτάσεις με πλούσια βλάστηση ,δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν υλικά με πυραντοχή μικρότερη των 240 λεπτών.

7)Η διαφήμιση επικολλάται ή απεικονίζεται στην επιφάνεια των πλαισίων στοιχείων. Διαφημίσεις που εξέχουν από την επιφάνεια αυτή καθ' οποιονδήποτε τρόπο ή είναι ανάγλυφες, απαγορεύονται.

8)Τα διαφημιστικά πλαίσια στα πεζοδρόμια ,τοποθετούνται υποχρεωτικά σε ακτίνα τουλάχιστον 100πι από άλλο διαφημιστικό πλαίσιο.

9)Σε κάθε υπαίθρια διαφήμιση πρέπει να αναγράφεται, σε εμφανές σημείο, το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία και η διεύθυνση του διαφημιστή ή του

διαφημιζομένου και ο αριθμός της άδειας, που χορηγήθηκε κατά το άρθρο 5 του Ν. 2946/2001. Υπαίθριες διαφημίσεις, στις οποίες δεν αναγράφονται τα ανωτέρω αφαιρούνται αμέσως με ευθύνη του Δημάρχου.

Η κατασκευή των πλαισίων γίνεται με δαπάνη και φροντίδα είτε εκείνου που έχει το δικαίωμα παραχώρησης της χρήσης του χώρου ,είτε των διαφημιστικών εταιρειών ,είτε των διαφημιζόμενων.

ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟΙ ΤΥΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ

1. Για την κατηγορία χώρων «ΠΛΑΤΕΙΑ»:

Στις πλατείες επιτρέπεται μόνο η τοποθέτηση διαφημιστικών πλαισίων τύπου «ΠΥΡΓΟΣ».

Περιγραφή πλαισίων:

Κυλινδρικά ή τριγωνικά πλαίσια, επιτρέπεται να φέρουν έως τρεις ωφέλιμες επιφάνειες, με μέγιστη διατομή 1,20m2 και μέγιστο ύψος 3,60m. και η απόσταση από το έδαφος της κορνίζας των ωφέλιμων επιφανειών πρέπει να είναι το πολύ 0,15m. Επιτρέπεται να είναι φωτεινά ή φωτιζόμενα,εφόσον έχει αυτό επιτραπεί με την απόφαση καθορισμού χώρων .

2. Για την κατηγορία χώρων «ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ»:

Στα πεζοδρόμια επιτρέπεται η τοποθέτηση διαφημιστικών πλαισίων τύπου "ΡΑΚΕΤΑ" με τις ακόλουθες προϋποθέσεις :

α) Η νοητή κατακόρυφος της κορνίζας της ωφέλιμης επιφάνειάς τους πρέπει να απέχει από το κράσπεδο του πεζοδρομίου τουλάχιστον 1 ,00m.

β ) Η κορνίζα της ωφέλιμης επιφάνειάς τους πρέπει ν'απέχει από την ρυμοτομική γραμμή τουλάχιστον 2,50m.

γ ) Πρέπει να τηρούνται οι εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

δ ) Να απέχουν εκατέρωθεν και καθ' ύψος τυχόν φωτεινού σηματοδότη ρύθμισης της κυκλοφορίας ,τουλάχιστον 20m.

ε ) Τα διαφημιστικά πλαίσια που τοποθετούνται στα πεζοδρόμια σύμφωνα με τα ανωτέρω ,δεν επιτρέπεται να είναι φωτεινά ή φωτιζόμενα.

3. Για κατηγορία χώρων ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ:

Στα περίπτερα επιτρέπεται η τοποθέτηση διαφημίσεων φωτεινών ή μή ,σε πλαίσιο ύψους 0,40 mαπό τη βάση της στέγης του περιπτέρου.

Το πλαίσιο αυτό δεν δύναται να προεξέχει πέραν των επιτρεπόμενων διαστάσεων της βάσης του περιπτέρου. Σύμφωνα με την ΚΥΑ 18801/10-4-2006(ΦΕΚ 521 Β'/27-4-2006)επί των κινητών προστεγασμάτων (τεντών)χρώματος μπεζ ή λευκού ,επιτρέπεται η εκτύπωση διαφημιστικού μηνύματος μεγίστης νοητής διάστασης 0,75m (κατακόρυφη διάσταση) επί 1,8m (οριζoντια διάσταση ),το οποίο πρέπει να είναι ίδιου περιεχομένου ή σε απόλυτη συνάφεια με αυτό που προβάλλεται στο πλαίσιο του 1ου εδαφίου της παρούσας.

Επιτρέπεται να είναι φωτιζόμενη και να προβάλλεται επί των τεσσάρων πλευρών.

Η ως άνω ρύθμιση δεν εφαρμόζεται σε περίπτερα που βρίσκονται σε κηρυγμένους παραδοσιακούς οικισμούς ή ιστορικούς τόπους.

4. Για την κατηγορία «ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ ΣΤΑΣΕΩΝ»:

Στα στέγαστρα αφετηριών και στάσεων αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών, επιτρέπεται η τοποθέτηση διαφημιστικού πλαισίου μεγίστων διαστάσεων 1,40m (οριζόντια διάσταση) επί 2,00m (κατακόρυφη διάσταση). Επιτρέπεται η διαφήμιση στα ανωτέρω διαφημιστικά πλαίσια, με εναλλασσόμενα μηνύματα συχνότητας όχι μικρότερης του ενός μηνύματος ανά δέκα λεπτά.

Τα διαφημιστικά πλαίσια των στεγάστρων στάσεων επιτρέπεται να είναι φωτεινά.

Η διαφήμιση επιτρέπεται και στις δύο όψεις των πλαισίων αυτών, εφόσον δεν είναι κάθετες προς τον άξονα οποιοσδήποτε άλλης οδού.

Στις λοιπές περιπτώσεις επιτρέπεται η τοποθέτηση πλαισίων στην αντίθετη, προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας, πλευρά των στεγάστρων, καθώς και στην, παράλληλη προς τον άξονα της οδού, πλευρά (πλάτη) αυτών, με την προϋπόθεση ότι οι πλευρές αυτές ή τμήμα αυτών προβλέπεται να είναι κλειστά. Όταν τοποθετούνται πλαίσια σε δύο πλευρές των στεγάστρων πρέπει στην πλάτη αυτών να εξασφαλίζεται ελεύθερη δίοδος μήκους τουλάχιστον ενός (1) μέτρου καθ’ όλο το ύψος αυτής. Η προβολή της διαφήμισης επιτρέπεται και στις δύο όψεις των πλαισίων αυτών.

Σύμφωνα με το αρ. 21, παρ. 2, του Ν. 2963/2001 η διαφημιστική εκμετάλλευση των στεγάστρων και στάσεων που τοποθετούνται και συντηρούνται με μέριμνα και δαπάνες των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου γίνεται από τους τελευταίους, οι οποίοι υποχρεούνται στην καταβολή ανταποδοτικού τέλους, υπέρ των Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού, που καθορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η διαφημιστική εκμετάλλευση στεγάστρων και στάσεων που τοποθετούνται και συντηρούνται με μέριμνα και δαπάνες των Ο.Τ.Α., γίνεται από τους οικείους Ο.Τ.Α. Επί των στεγάστρων αυτών διατίθεται ικανή επιφάνεια για την πληροφόρηση του επιβατικού κοινού, σύμφωνα και με τις ρυθμίσεις του άρθρου 11 του ν. 2696/1999 (ΦΕΚ 57 Α’).

Σύμφωνα με το αρ. 94, παρ. 2, περ. 17 του Ν. 3852/2010 ο καθορισμός των προδιαγραφών των στάσεων και των στεγάστρων αναμονής επιβατών αστικών και υπεραστικών γραμμών γίνεται με απόφαση του Δήμου.

5. Για την κατηγορία «Λοιποί κοινόχρηστοι χώροι»:

Σε πάρκα ,άλση, δασικές εκτάσεις ,στον αιγιαλό και την παραλία και γενικά σε κάθε άλλο κοινόχρηστο χώρο ,απαγορεύεται η τοποθέτηση διαφημιστικών πλαισίων ,τόσο μέσα στους κοινόχρηστους χώρους ,όσο και Κατά μήκος του ορίου τους. Προκειμένου για κατοικημένες περιοχές ,η απαγόρευση τοποθέτησης διαφημιστικών πλαισίων κατά μήκος του ορίου, καταλαμβάνει σε κάθε περίπτωση όλη την έκταση του πλησιέστερου προς το όριο αυτό πεζοδρομίου της οδού.

Θα γίνει τοποθέτηση ΙΝFΟ DESK ψηφιακής τεχνολογίας με touch screen,για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών ,κατόπιν εγκρίσεως των αρμοδίων υπηρεσιών, στις Πλατείες Φιλελλήνων και Συντάγματος, στο λιμάνι (χώρος Π), καθώς και απέναντι από το εστιατόριο "ΝΑΥΠΛΙΟΣ, σε θέση, που να εξυπηρετεί τα τουριστικά λεωφορεία που παρκάρουν στο παρακείμενο χώρο, αλλά και όσους επιλέγουν την μετακίνησή τους με τρένο (παρακείμενος σιδηροδρομικός σταθμός).

Ηπληροφόρηση που θα παρέχεται θα περιλαμβάνει θέματα γεωγραφικού, ιστορικού, αρχαιολογικού, πολιτιστικού χαρακτήρα μέσω διάθεσης χαρτών και ενημερωτικού υλικού. Επίσης, θα μπορεί να γίνει διαφημιστική προώθηση προϊόντων ιδιωτικού περιεχομένου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ