ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Γκιόλας: Θα αρχίσουν και πάλι τα έργα στο Μπούρτζι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:59:00 π.μ. | |
 Είναι έκδηλο το ενδιαφέρον του Δήμου, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και των πολιτών του Ναυπλίου για την πορεία και υλοποίηση του έργου «Στερέωση, αποκατάσταση, ανάδειξη και επανάχρηση φρουρίου Μπούρτζι στο Ναύπλιο».
Προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων και λόγω αβεβαιότητας που υπήρξε εξαιτίας της αναστολής των σχετικών εργασιών, οφείλω να γνωστοποιήσω μετά από ενημέρωση που είχα από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ότι:

Το έργο υλοποιείται με δυο (2) υποέργα, εργολαβία και αυτεπιστασία. Ο μεταφερόμενος Προϋπολογισμός είναι 1.715.429 Ευρώ, εκ των οποίων τα 600.000 Ευρώ περίπου είναι ήδη υλοποιημένες δαπάνες.

Λόγω της λήξης της αυτεπιστασίας στις 31-12-2015, όμως, δεν γίνονται ούτε οι αρχαιολογικές εργασίες, οπότε το σύνολο του έργου έχει σταματήσει προσωρινά.

Εν τω μεταξύ και τα δυο (2) υποέργα παρατάθηκαν και το πρόγραμμα θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Το πιο πιθανό είναι ότι θα ανανεωθούν και οι συμβάσεις των αρχαιολόγων που δούλευαν μέχρι τώρα στο έργο και δεν θα χρειαστεί επαναπροκήρυξη.

Έτσι, η επανέναρξη των εργασιών, αναμένεται να γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα λίγων μηνών.

Γιάννης Γκιόλας

Βουλευτής Αργολίδας



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ