ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας για το ασφαλιστικό: Καλούμε όλους σε συσπείρωση για ένα κοινό μέτωπο αντίστασης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:35:00 μ.μ. |
 Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια αλλά και την απόλυτη αντίθεσή του στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό όπως αυτό δημοσιεύτηκε, προσχέδιο το οποίο η κυβέρνηση δημοσίευσε χωρίς προηγούμενα να έρθει σε στοιχειώδη συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς και τους επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες.

Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο σε συνδυασμό με τις λοιπές φοροδοτικές υποχρεώσεις (ΦΠΑ, τέλος επιτηδεύματος, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, εισφορά αλληλεγγύης κλπ.) αλλά και την υποτιμολόγηση των ιατρικών πράξεων και την καθυστέρηση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τα χιλιάδες ιδιωτικά ιατρεία της χώρας αλλά και άλλους κλάδους ελεύθερων επαγγελματιών στον αφανισμό χωρίς κανένα όφελος για την πολιτεία. 
 
Ταυτόχρονα η ενσωμάτωση του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ σε ένα ενιαίο ταμείο οδηγεί στην υφαρπαγή των αποθεματικών της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ταμείου των υγειονομικών που διαχρονικά στηριζόταν μόνο στις εισφορές των ασφαλισμένων του (αναλογία 5 εργαζόμενοι προς 1 συνταξιούχο).

Το μέτρο αυτό θα έχει τελικά το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα διότι:

1) Θα κλείσουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών ιατρείων, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στα παραπάνω δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Άρα από πού θα αντληθούν οι σχεδιαζόμενες αυξημένες εισφορές;

2) Η τάση για μετανάστευση στο εξωτερικό θα κορυφωθεί. Όσοι μπορέσουν να μεταφέρουν την έδρα της επιχείρησής τους σε γειτονική, πιο φιλική φορολογικά χώρα, θα το κάνουν, ενώ οι υπόλοιποι θα αναζητήσουν ατομικά εργασία στο εξωτερικό. Αν αυτό επιδιώκουν τελικά οι κυβερνώντες, να είναι σίγουροι ότι θα πετύχουν τον στόχο τους.
3) Όσοι διατηρήσουν την δραστηριότητά τους στη χώρα μας, αυτή θα είναι τόσο μειωμένη, που δεν θα προκύπτει τέτοιο φορολογητέο εισόδημα που να αποφέρει τις σχεδιαζόμενες εισροές στα ταμεία.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία της χώρας, να αποσύρει το προσχέδιο, να ακούσει τις προτάσεις των ενδιαφερομένων φορέων και από κοινού να βρεθούν άλλοι τρόποι πιο δίκαιοι και αποτελεσματικοί για την σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

Καλούμε τους βουλευτές του νομού μας αλλά και όλους τους Έλληνες βουλευτές να πάρουν σαφή θέση έναντι του επιδιωκόμενου καταστροφικού εγχειρήματος. Αν πράγματι συμφωνούν με την κυβέρνηση, θα θέλαμε ειλικρινά πολύ να μάθουμε τα επιχειρήματά τους.

Καλούμε τέλος, όλους τους συναδέλφους αλλά και όλους τους φορείς των ελευθεροεπαγγελματιών σε συσπείρωση για ένα κοινό μέτωπο αντίστασης.

Πολύ σύντομα, η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ