ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΣΟΚ Αργολίδας: Διευρύνουμε την κεντροαριστερά και τη σοσιαλδημοκρατία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:17:00 π.μ. | |
 Η παρέμβαση των τελευταίων ημερών της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Φώφης Γεννηματά, τάραξε τα νερά του πολιτικού σκηνικού και φέρνει προ των ιστορικών τους ευθυνών πολιτικά κόμματα, πολιτικές κινήσεις, πολιτικές προσωπικότητες, αλλά και τον καθένα μας ξεχωριστά ως πολιτική οντότητα του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και του ευρύτερου προοδευτικού και κεντροαριστερού χώρου. Ενός χώρου στον οποίον ανήκει το των Ελλήνων και ο οποίος είναι κατακερματισμένος και αποτελεί πραγματικό είτε εικονικό άλλοθι για στέγασή τους σε άλλους χώρους με αμφίβολη δυναμική ή αποδεδειγμένα ανίκανους να ικανοποιήσουν τις στοιχειώδεις κοινωνικές απαιτήσεις τους.

Η Φώφη Γεννηματά με ευθύτητα, ειλικρίνεια, κρυστάλλινα, ξεκάθαρα και διάφανα είπε:
«Έχει έρθει η στιγμή ο χώρος αυτός, της Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού Κέντρου, του δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της ανανεωτικής Αριστεράς, της Οικολογίας να ενωθεί και πάλι. Είναι κατακερματισμένος, είναι διάσπαρτος, εγώ λοιπόν προτείνω να βρεθούμε σε μια μεγάλη προγραμματική Συνδιάσκεψη, όπου όλοι εμείς θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας, ένα νέο προγραμματικό πλαίσιο, μια νέα διακήρυξη γι’ αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα.

Στη συνέχεια να εκλεγεί επικεφαλής αυτής της Παράταξης από τη βάση, από τους Έλληνες πολίτες που θεωρούν ότι εκφράζονται από αυτό το χώρο. Θα κρατήσουμε την αυτονομία, την ανεξαρτησία και την οντότητα των Κομμάτων που συμμετέχουν και απαρτίζουν αυτή την Παράταξη και το κυριότερο είναι ότι σε όλη αυτή την πορεία θα ξεκινήσει η αυτοοργάνωση, θα δημιουργηθούν πυρήνες σε όλη την Ελλάδα που θα στηρίξουν αυτό το εγχείρημα.»

Προχώρησε όμως ξεκάθαρα και παραπέρα, στο ποιοι θα συμμετέχουν σ' αυτήν την προσπάθεια:

«Όλοι, εφόσον το επιθυμούν, βεβαίως και θα συμμετέχουν στη συνδιάσκεψη. Όπως θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων, των Συνδικάτων, των επιστημονικών φορέων, γιατί εμείς θέλουμε να συμμετέχει στη Συνδιάσκεψη και η κοινωνία.

Θα υπάρξει μια οργανωτική Επιτροπή της συνδιάσκεψης που προτείνω να ξεκινήσει να είναι το κεντρικό συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που υφίσταται και στην πορεία όποιος δηλώνει ότι επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτή τη συνδιάσκεψη θα προστίθεται με εκπροσώπους του στην οργανωτική Επιτροπή. Με απόλυτο σεβασμό και στα Κόμματα και στις κινήσεις και στις αυτόνομες προσωπικότητες.

... Η συνδιάσκεψη θα πάρει τις αποφάσεις για τη διακήρυξη, το προγραμματικό πλαίσιο, το όνομα και τα σύμβολα. Η συμμετοχή στη συνδιάσκεψη των Κομμάτων θα είναι σύμφωνα και με τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών, γιατί με κάποιο τρόπο θα πρέπει να υπάρξει μια αναλογία συμμετοχής. Χωρίς να υπάρχει πλειοψηφία κάποιου για να μπορεί να καπελώσει τελικά τις εξελίξεις και να τις ελέγξει.»

Έθιξε, η Φώφη Γεννηματά, με κάθε λεπτομέρεια, αλλά και μοναδική ειλικρίνεια, τον τρόπο εκλογής του επικεφαλής της νέας Παράταξης, αλλά και ποιος θα είναι ο δικός της ρόλος:

«Δεν παραιτούμαι από Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Λέω ότι δεν θεωρώ ότι αυτοδίκαια ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είμαι και επικεφαλής αυτής της Συμπαράταξης. Πιστεύω πως η βάση που θα διαμορφωθεί και θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια, θα πρέπει να επιλέξει ποιος θα είναι ο επικεφαλής όλης αυτής της Παράταξης, της μεγάλης, προοδευτικής, ευρωπαϊκής, δημοκρατικής, μεταρρυθμιστικής Παράταξης.

Βεβαίως σε αυτή τη διαδικασία θα μπορεί όποιος το επιθυμεί να είναι υποψήφιος, είναι απολύτως ανοιχτό. Έχει μεγάλη σημασία να μην υπάρξουν αποκλεισμοί σε αυτή την προσπάθεια. Αν η βάση της Παράταξης θεωρεί ότι κάποιο άλλο πρόσωπο είναι ικανό να ενώσει αυτό το χώρο και να τον προχωρήσει παραπέρα και το επιλέξει, θα είναι σεβαστή αυτή η απόφαση. Εγώ δίνω τη μάχη μου και κάνω αυτή την προσπάθεια.»



Τι απομένει λοιπόν μετά από αυτές τις πεντακάθαρες θέσεις;

Μέσα από την καινούργια παράταξη δίνεται μοναδική ευκαιρία, ισότιμα να εκφραστούν ολόκληρες κοινωνικές ομάδες που σήμερα δεν εκφράζονται και δεν προστατεύονται, όπως: Επιστήμονες, νέοι επιστήμονες και άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, που απειλούνται από την παρούσα κυβέρνηση με άγρια εξόντωση.

Με τη συμμετοχή μας στη νέα προσπάθεια θα υπερασπιστούμε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις (ΑΣΕΠ, ΕΣΥ, ΔΙΑΥΓΕΙΑ, Νόμο για την Παιδεία). Θα αποτελέσουμε τη ραχοκοκαλιά για την οικοδόμηση του ΤΡΙΤΟΥ πόλου με το κυβερνητικό κοινωνικό πρόσωπο, με συμπόρευση όλων των δυνάμεων του προοδευτικού αλλά και του ριζοσπαστικού κέντρου, της Κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, της Οικολογίας και της ανανεωτικής αριστεράς.

Έχει γίνει πλέον ηλίου φαεινότερο ότι η παρούσα νεοαριστεροακροδεξιά συγκυβέρνηση είναι επικίνδυνη, η δε νεοφιλελεύθερη δεξιά με το νέο αρχηγό της, επαγγέλλεται παλιές αντικοινωνικές συνταγές, οι οποίες αποτελούν το γενεσιουργό παράγοντα της σημερινής κρίσης.

Φυσικά κάποιους δεν θα τους πείσουμε να συμπορευθούν αφού είναι προκατειλημμένοι αρνητικά ή υπεραμύνονται από στείρο εγωισμό επιλογών τους, που ενώ βλέπουν ότι απέτυχαν συνεχίζουν να παραμένουν αγκυλωμένοι.

Η προσπάθεια που ξεκινάει χρειάζεται τόλμη, υπερβατικότητα του ΕΓΩ μας ειλικρίνεια και υπεύθυνη συμμετοχική δουλειά.



Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ