ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Γ.Ανδριανός: Έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου του εκπαιδευτικού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:04:00 μ.μ. | |
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε σήμερα στην εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας προς τιμήν των εκπαιδευτικών του νομού επ' ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Ανδριανός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία η πρωτοβουλία του Δεσπότη μας για τη σημερινή εκδήλωση προς τιμή των εκπαιδευτικών του τόπου μας.

Πρώτα απ’ όλα καταδεικνύει τη συνέχεια της ιστορίας και του πολιτισμού μας, την αδιάλειπτη συνέχεια της προδρομικής αρχαιοελληνικής σκέψης και φιλοσοφίας, της Χριστιανικής διδασκαλίας και της σύγχρονης νέας ελληνικής πνευματικής παραγωγής.

Είναι μια συνέχεια, μια αδιάσπαστη αλυσίδα οι κρίκοι της οποίας είναι βεβαίως οι εκπαιδευτικοί, οι άνδρες και οι γυναίκες που μεταλαμπαδεύουν στις επόμενες γενιές όχι μόνο γνώσεις, αλλά – κυρίως – αξίες και ιδανικά.

Ιδιαίτερα μάλιστα σήμερα, σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία των τελευταίων ετών για την πατρίδα και την κοινωνία μας, χρειαζόμαστε επιτακτικά ως φάρο, ως οδηγό κατεύθυνσης και νοήματος αυτές τις αξίες και τα ιδανικά που διαχρονικά επέτρεψαν στο Γένος μας να ξεπεράσει ακόμη και τις δυσκολότερες περιπέτειες,να σταθεί ξανά στα πόδια του και να μεγαλουργήσει.

Προϋπόθεση βεβαίως γι’ αυτό είναι η έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου του εκπαιδευτικού. Στόχος ο οποίος απέχει δυστυχώς πολύ.

Οφείλουμε λοιπόν σ’ αυτή την κατεύθυνση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, από τη θέση του και με τις δυνάμεις του ο καθένας, ώστε να διασφαλίσουμε αυτή την αναγκαία προϋπόθεση για την ανάταξη της κοινωνίας μας.

Και σ’ αυτή την προσπάθεια, η Εκκλησία μας, με το κύρος και τη βαρύτητα του ποιμαντικού και κοινωνικού της έργου, έχει ξεχωριστό ρόλο.

Σε ό,τι με αφορά, όπως όλα αυτά τα χρόνια, θα συνεχίσω να αναδεικνύω τα ζητήματα που αφορούν την παιδεία και την εκπαιδευτική κοινότητα ώστε μαζί να διεκδικούμε τις προσήκουσες κάθε φορά λύσεις.

Μ’ αυτές τις σκέψεις λοιπόν, εύχομαι χρόνια πολλά, με υγεία, δύναμη και φώτιση στους εκπαιδευτικούς μας και καλή συνέχεια στο σημαντικότατο έργο τους, καθώς και στο σημαντικότατο έργο που επιτελεί η Εκκλησία μας υπό την ποιμεναρχία του Δεσπότη μας".
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ