ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην τιμητική εκδηλωση για τον Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:59:00 μ.μ. |
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ, το “Ναυπλιακὸ Ἵδρυμα Ἰωάννης Καποδίστριας” και η “Ἑνωμένη Ρωμηοσύνη” πραγματοποίησε εκδήλωση μνήμης και τιμής για τὸν Ἰωάννη Καποδίστρια με θέμα “Ἡ ζωή, οι αγώνες και το εγκώμιο του πρώτου Εθνικού Κυβερνήτη της Ελλάδος”.

Η εκδήλωση εντάσσονταν στο πλαίσιο του έτους φιλίας Ἑλλάδος – Ρωσίας 2016 καὶ  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12:00΄ στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε παρουσίαση των πτυχών του χαρακτήρα του Ἰωάννη Καποδίστρια από τον ἀρχιμ. Ἰάκωβο Κανάκη, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος καὶ Μεγαλοπόλεως, που ανέπτυξε το θέμα “Ἰωάννης Καποδίστριας καὶ Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” καὶ από τὴν αναπληρώτρια καθηγήτρια τῆς Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Μαντουβάλου πού ανέπτυξε το θέμα “Ὁ Καποδίστριας θεμελιωτής του νεότερου Ελληνισμού”.
Επίσης, έγινε προβολή αποσπάσματος ντοκιμαντέρ μὲ θέμα “ἸΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 1776 -1831”, παραγωγή τής “Ἑνωμένης Ρωμηοσύνης” καὶ τοῦ “Ἀχελῶος ΤV”, ὡς ἀποτέλεσμα μιας σπουδαίας έρευνας ποὺ επιχειρεί νὰ αναδείξει τὴν προσφορά του καὶ τὸν ἴδιον ὡς πρότυπο πολιτικοῦ καὶ γνήσιου Ἕλληνα.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα διανεμήθει δωρεάν τεύχος τῆς Ε.ΡΩ. αφιερωμένο στὸν Ἰωάννη Καποδίστρια καθὼς και κασετίνα μὲ τούς ὀπτικοακουστικοὺς δίσκους του ντοκιμαντέρ.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι βουλευτές Αργολίδας Γκιόλας, Μανιάτης και Ανδριανός, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο πρόεδρος του “Ναυπλιακού Ιδρυματος  Ἰωάννης Καποδίστριας” Κώστας Χελιώτης, και πολύ κόσμος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ