ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ανδριανός: Το Τολό είναι η περιοχή του τόπου μας όπου καταδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο η σημασία του ιδιωτικού τομέα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:49:00 μ.μ. | |
Ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός παραβρέθηκε στην εκδήλωση της κοπής πίτας του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού. Ο κ. Ανδριανός στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:



“Καλή χρονιά με υγεία σε σας και τις οικογένειές σας και καλές δουλειές, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες που έχετε καθημερινά να αντιμετωπίσετε.

Το Τολό είναι μια από τις περιοχές του τόπου μας όπου καταδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο η σημασία του ιδιωτικού τομέα, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δημιουργικότητας. Ο ιδιωτικός τομέας είναι αυτός που μπορεί να λειτουργήσει ως η αναγκαία ατμομηχανή για την έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για την επούλωση των πληγών που άνοιξε στην κοινωνία μας η περιπέτεια των τελευταίων ετών.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σταθερό, εύρωστο και στοιχειωδώς ευνοϊκό θεσμικό πλαίσιο: ένα φορολογικό σύστημα που δεν θα εξοντώνει τους επαγγελματίες ούτε θα αλλάζει κάθε τρεις και λίγο, ένα ασφαλιστικό σύστημα που δεν θα είναι φορολογικό, ένα κράτος με μικρότερη γραφειοκρατία και αδιαφάνεια, ένα κράτος που τουλάχιστον, δεν θα μπλέκεται αχρείαστα στα πόδια των ανθρώπων της δημιουργίας.

Κι από κει και πέρα, βεβαίως, οι θετικές δράσεις, γιατί, οι αναμενόμενες συνέπειες της διεθνούς επικαιρότητας έχουν δημιουργήσει ένα ρευστό περιβάλλον στις κρατήσεις. Καθώς οι τουρίστες που έρχονται εδώ συνήθως κλείνουν πακέτα με πολλούς προορισμούς, σε καθέναν από τους οποίους κάθονται λίγες μέρες, το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία και η κατάσταση στην Τουρκία έχουν τις αρνητικές τους συνέπειες κι εδώ. Είναι λοιπόν σημαντικό το ΥΠΕΞ και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης να δουλέψουν για την αντιμετώπιση αυτής της αρνητικής εξέλιξης κι αυτή είναι μια κατεύθυνση στην οποία πρέπει να στρέψουμε την κοινή μας δράση και ιδίως στους Ρώσους τουρίστες που πρέπει να διευκολυνθούν στη διαδικασία έκδοσης βίζας. Και οφείλουμε ως χώρα να χαράξουμε συγκεκριμένη στρατηγική για να έχουμε μακροπρόθεσμα κέρδη από τον τουρισμό και όχι να βασιζόμαστε σε συγκυρίες από κρίσεις που δημιουργούνται σε ανταγωνιστικούς προορισμούς.

Και βεβαίως, μόνιμο ζητούμενο σε ολόκληρη την Αργολίδα είναι η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού και ιδίως του θρησκευτικού, του καταδυτικού, του αγροτουρισμού – τομείς όπου ήδη γίνεται σημαντική προσπάθεια – αλλά και η δημιουργία μιας ενιαίας ποιοτικής ταυτότητας για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του τόπου μας, και με χαρά άκουσα τον Πρόεδρο του Συλλόγου να μιλά για την σοβαρή προσπάθεια που κάνετε για την προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προιόντων μας. Όπως βεβαίως, ζητούμενο παραμένει η υλοποίηση των απαραίτητων έργων υποδομής στο οδικό δίκτυο, η πύλη εισόδου Δερβενάκια-Μυκήνες, το αεροδρόμιο της Τρίπολης, αλλά και τα έργα στον τομέα του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, που όπως γνωρίζετε είχαμε ξεκινήσει κατά τη θητεία μου ως Υφυπουργού, από τα οποία άλλα ολοκληρώθηκαν και άλλα όχι ακόμη, όπως το γήπεδο του Τολού που έχουμε τοποθετήσει τις κερκίδες αλλά δεν ολοκληρώθηκε το έργο του χλοοτάπητα. Ελπίζω ο αρμόδιος Υπουργός να κάνει πράξη τη διαβεβαίωσή του για ολοκλήρωση του έργου

Παρά την κρίση λοιπόν και τις συνέπειές της, που γίνονται ακόμη εντονότερες από την εφαρμογή λάθος πολιτικών, διαθέτουμε εδώ στην Αργολίδα όλες τις προϋποθέσεις μιας ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης, με αποτελέσματα που θα διαχέονται σε ολόκληρη την τοπική μας οικονομία. Και ταυτόχρονα, κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό, διαθέτουμε ανθρώπους της επιχειρηματικότητας, της δημιουργίας και της προκοπής, που είναι στην πρωτοπορία αυτής της κοινής προσπάθειας. Όπως εσείς που αποδεικνύετε ως μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών του Τολού ότι είστε ένα ζωντανό κύτταρο επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης.

Σε ό,τι με αφορά, είναι δεδομένο πως είμαι πάντα στη διάθεσή σας για να αναδείξουμε μαζί κάθε ζήτημα που σας απασχολεί και να διεκδικήσουμε την αρμόζουσα λύση.

Μ' αυτές τις σκέψεις λοιπόν, εύχομαι ξανά μια καλή και παραγωγική χρονιά σε όλες και όλους και καλή συνέχεια στο σημαντικό έργο του Συλλόγου για το Τολό και την Αργολίδα μας”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ