ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Εορταστική εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και βράβευση μαθητών στην Ύδρα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:45:00 π.μ. |
 Εορταστική εκδήλωση ευλογίας και κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ύδρας - Εμπνευσμένη ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ - Βράβευση των εισαχθέντων μαθητών της Ύδρας σε ανώτερα ιδρύματα - Χρηματική ενίσχυση 1000 ευρώ για την πενθήμερη εκδρομή της τελευταίας τάξης του Λυκείου Ύδρας.
Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 5.30 μ.μ πραγματοποιήθηκε η ετήσια Πρωτοχρονιάτικη εορταστική εκδήλωση του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Ύδρας στην Συνεδριακή αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο Πρεσβύτερος π. Ευάγγελος Γκιάκος, ο Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλαχόπουλος και ο Ιερολογιώτατος Διάκονος π. Νεκτάριος Δαρδανός, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας κ. Ι. Μπελεγρής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, ο επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Μαρκαντώνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο τ. Δήμαρχος Ύδρας κ. Κ Αναστόπουλος, η Διεθύντρια του Λυκείου Ύδαρς κ. Μ. Μαρσέλου, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ύδρας κ. Δ. Σαράντης, οι ιατροί του Κουλούρειου Νοσοκομείου Ύδρας και πλήθος κόσμου που είχαν συρρεύσει στην Συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού.

Η εκδήλωση περιελάμβανε επίκαιρη ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κκ Εφραίμ, κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και βράβευση των εισαχθέντων μαθητών του Λυκείου Ύδρας σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.
Την εορταστική εκδήλωση άνοιξε με σύντομη ομιλία ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, Γ.Α.Ε. και ακολούθησε η πατρική, εμπνευσμένη, επίκαιρη, βαρυσήμαντη και γεμάτη πνευματικά μηνύματα ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κκ Εφραίμ.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε σε θέματα και ζητήματα της Ύδρας, των κατοίκων, των Ενοριών του νησιού, του Κουλούρειου Νοσοκομείου, του Γηροκομείου αλλά και σε πνευματικά και ψυχωφελή θέματα. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσους βοηθούν το έργο της τοπικής Εκκλησίας και ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά στους παριστάμενους. Ακολούθησε η ευλογία και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κκ Εφραίμ μετά του Πρωτοπρεσβύτερου π. Ακίνδυνου Δαρδανού και του Ιερολογιώτατου Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Νεκτάριου Δαρδανού. Την ευλογία της πίτας συνόδευσαν μουσικά ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Καθεδρικού Ναού κ. Ά. Διαμαντόπουλος και ο Ιεροψάλτης κ. Γ. Σκάγκος.
Στη συνέχεια έγινε η βράβευση των εισαχθέντων μαθητών της Ύδρας σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. και η δωρεά του ποσού των 1000 ευρώ για την πενθήμερη εκδρομή της Γ’ Λυκείου Ύδρας, στη συνέχεια ακολούθησε η ευλογία και η κοπή η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Μετά το πέρας της εόρτιας εκδήλωσης εδόθη σε όλους από ένα καλαίσθητο Αγιολόγιο του 2016.
hydraspoliteia.blogspot.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ