ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ανδριανός: Να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες αναπτυξιακές ευκαιρίες που απλόχερα μας χαρίζει ο τόπος μας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:39:00 μ.μ. | |
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε χθες στην εκδήλωση ενημέρωσης των κτηνοτρόφων από τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Ζέρβα που διοργάνωσε ο Δήμος Επιδαύρου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ο κ. Ανδριανός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
“Κατ΄ αρχήν να συγχαρώ το Δήμο Επιδαύρου, τον Δήμαρχο Κώστα Γκάτζιο, και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την πρωτοβουλία αυτή, της ενημέρωσης των κτηνοτρόφων μας για τις δυνατότητες που παρέχει σ' αυτούς το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που υλοποιείται με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και βεβαίως, θέλω να ευχαριστήσω τον καθηγητή κ. Ζέρβα που βρίσκεται σήμερα εδώ για να μοιραστεί μαζί μας τις επιστημονικές του γνώσεις και προτάσεις για την καλύτερη αξιοποίηση των αναπτυξιακών αυτών δυνατοτήτων. 
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία και γενικότερα η αγροτικός τομέας στην πατρίδα μας είναι πολλά και έντονα. Και γίνονται ακόμη οξύτερα τόσο λόγω της κρίσης, όσο και εξαιτίας άστοχων πολιτικών που συχνά εφαρμόζονται. Έτσι, στο υψηλό κόστος παραγωγής, στις υψηλές τιμές ζωοτροφών, και τις χαμηλές τιμές παραγωγού, στα προβλήματα της έγκαιρης καταβολή των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων, στην θεσμική ανασφάλεια και τις εν γένει γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο αντί να διευκολύνουν το έργο των κτηνοτρόφων, έρχεται να προστεθεί η επιβάρυνση από το φόρο στα καύσιμα, η επιβάρυνση από την αλλαγή της φορολόγησης με υψηλότερους συντελεστές από το πρώτο ευρώ, η αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, οι καθυστερήσεις για παράδειγμα στην καταβολή της εξισωτικής, των ενισχύσεων για τη βιολογική κτηνοτροφία, της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως, όπως τόνισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, τα τελευταία χρόνια 250.000 Έλληνες εγκατέλειψαν την κτηνοτροφία και ταυτόχρονα πολλοί απ' αυτούς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν και τον τόπο τους.
Τα πράγματα όμως δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Η κτηνοτροφία είναι για την Ελλάδα μια μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία. Και ταυτόχρονα, είναι ζήτημα εθνικό, αν πραγματικά θέλουμε να μην ερημώσει η περιφέρεια. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, προωθήσαμε και καταφέραμε να ιδρυθεί και να λειτουργήσει στον Άγιο Δημήτριο η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης, στο πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνεται και η ειδικότητα Τεχνίτη Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας καθώς και Τεχνίτη Μελισσοκομίας, ώστε οι νέοι άνθρωποι του τόπου μας να αποκτήσουν πιστοποιημένες δεξιότητες σε επαγγέλματα με προστιθέμενη αξία και αναφορά στην παραγωγική δομή της περιοχής.

Και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί πρωτοβουλίες όπως η αποψινή, συμβάλλουν σημαντικά στον στόχο να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτές τις μεγάλες αναπτυξιακές ευκαιρίες που απλόχερα μας χαρίζει ο τόπος μας. Ιδιαίτερα οι δράσεις για τη βελτίωση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων αλλά και τη μετεγκατάσταση μονάδων όπου χρειάζεται και την ίδρυση κτηνοτροφικών πάρκων από ομάδες παραγωγών που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 της ΕΕ δημιουργούν νέες δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιήσουμε πλήρως”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ