ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ξεκίνησε το μαγικό καρναβάλι της Βενετίας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:56:00 π.μ. | |
Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε ακόμη μία χρονιά το φημισμένο Καρναβάλι της Βενετίας.

Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί από τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης, δεν δείχνουν να επηρεάζουν τους επισκέπτες της πόλης, που τουλάχιστον χθες, απόλαυσαν τη μαγεία της έναρξης του πιο διάσημου, τουλάχιστον για την ιστορία και την υψηλή αισθητική του, Καρναβαλιού.
Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο Rio Canneregio για να παρακολουθήσει την καλλιτεχνική ομάδα Nu' Art στην εναρκτήρια παράσταση της διοργάνωσης.

Λέγεται ότι το Καρναβάλι της Βενετίας ξεκίνησε από μια νίκη της «Γαληνοτάτης Δημοκρατίας» εναντίον του Πατριάρχη της Ακυληίας Ουλρίκο ντι Τρέβεν κατά το έτος 1162.

Σε ανάμνηση αυτής της νίκης, οι άνθρωποι άρχισαν να χορεύουν και να κάνουν συγκεντρώσεις στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία.
Προφανώς, το φεστιβάλ ξεκίνησε εκείνη την περίοδο και έγινε επίσημο στην Αναγέννηση.

Τον 17ο αιώνα, το μπαρόκ καρναβάλι ήταν ένας τρόπος αποθήκευσης της εικόνας του γοήτρου της Βενετίας στον κόσμο.

Ήταν πολύ διάσημο κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα.

Ενθάρρυνε την ελευθερία και την ευχαρίστηση, αλλά χρησιμοποιήθηκε επίσης, για την προστασία των Ενετών από την αγωνία για το παρόν και το μέλλον.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον κανόνα του βασιλιά της Αυστρίας, το φεστιβάλ είχε τεθεί εκτός νόμου εξ ολοκλήρου το 1797 και η χρήση των μασκών απαγορεύθηκε αυστηρά.

Επανεμφανίστηκε σταδιακά κατά τον 19ο αιώνα, αλλά μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα και πάνω απ' όλα για ιδιωτικές γιορτές, όταν έγινε μια ευκαιρία για καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Μετά από μακρά απουσία, το Καρναβάλι άρχισε εκ νέου να πραγματοποιείται το 1979.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ