ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Χαιρετισμός Γ. Μανιάτη στην παρουσίαση του Master Plan του λιμένα Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:47:00 π.μ. | |
Κύριε Περιφερειάρχη, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι,

θέλω να καλωσορίσουμε τη Μαρία τη Γιαουτζή, έναν άνθρωπο από τους καλύτερους έλληνες επιστήμονες ρύθμισης του χώρου, που για μερικά χρόνια ήμασταν συνάδελφοι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τώρα η Μαρία έχει το δικό της ακαδημαϊκό δρόμο στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κι εγώ το δικό μου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Θέλω, λοιπόν, να σας πω ότι βρίσκομαι εδώ με την προσμονή να παρακολουθήσω μια πολύ όμορφη παρουσίαση γι’ αυτό που συνιστά το χωροταξικό σχέδιο της περιοχής του Ναυπλίου που αντικειμενικά συνιστά την προοπτική ανάπτυξής του.

Η παρουσίαση του master plan, δηλαδή, του τρόπου εξέλιξης και προσαρμογής του λιμανιού, μπορεί να μας το αναδείξει ως ένα από τα πιο όμορφα λιμάνια της Ελλάδας.

Αποτελεί, όμως, και μια καλή συγκυρία, καθώς θα αναφερθώ στο Νοέμβριο του 2013, όπου με την ιδιότητα του Υπουργού Περιβάλλοντος είχα υπογράψει στη Διϋπουργική Επιτροπή των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα την ένταξη της μαρίνας του Ναυπλίου στο Πρόγραμμα των Συγχρηματοδοτούμενων Έργων, ένα έργο που έχει εξελιχθεί και έχει φτάσει στο στάδιο της ωρίμανσης.

Κατά συνέπεια, έχουμε μπροστά μας μια πολύ καλή προσέγγιση πως διαμορφώνεται ο χερσαίος χώρος της περιοχής του λιμανιού του Ναυπλίου, δηλαδή έχουμε μια καλή συγκυρία να πάρουν σάρκα και οστά τα έργα που σχεδιάζουμε τόσα χρόνια.

Ενώ και με την πολύ σημαντική εμπειρία στο διεθνή και ευρωπαϊκό χώρο και την εξαιρετική διάθεση των δύο παραβρισκόμενων μελετητών – συνεργατών, δίνεται η δυνατότητα με την πολιτική βούληση που υπάρχει παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε και πρέπει να ξεπεράσουμε, αυτό το λιμάνι που συνιστά φυσικό τοπόσημο να αποτελέσει πόλο για την προσέγγιση επενδύσεων τόσο ιδιωτικού όσο και δημόσιου τομέα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ