ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Απόλυτη επιτυχία για το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:52:00 π.μ. |
 Απόλυτη επιτυχία για το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου, που διεξήχθη 29-31 Ιανουαρίου, στο πανέμορφο Ναύπλιο. Οι συμμετοχές των μελών του Φεστιβάλ, ξεπέρασαν τις 80, ενώ κατά κοινή ομολογία, το επίπεδο των Σολίστ, των Καθηγητών, αλλά και των μαθητών που συμμετείχαν, ήταν πολύ υψηλό.
Το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου, δείχνει από τον πρώτο χρόνο διοργάνωσης του, να καθιερώνεται, ως ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός, όχι μόνο για τον Νομό Αργολίδας, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Ωδείο Ναυπλίου, της Αγγελικής Μαυρούλη, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και την Καλλιτεχνική Διεύθυνση, του Μιχάλη Σουρβίνου. Την διοργάνωση, λάμπρυναν, με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, διεθνούς φήμης Σολίστ, Στέλιος Γκόλγκαρης,ο «Θρύλος της Κιθάρας», διάσημος Σολίστ και Καλλιτεχνικός Διευθυντής, της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας, Βαγγέλης Μπουντούνης και η καταξιωμένη σε διεθνές επίπεδο, Σολίστ και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Κιθαριστικής Ακαδημίας Παρνασσού, Μάρω Ραζή.
Συναυλίες στα πλαίσια του Φεστιβάλ έδωσαν, η Santa Barbara Guitar Orchestra, υπό την Διεύθυνση του Αλέξανδρου Παπαρίζου, η νεαρή Σολίστ, Κατερίνα Καρυώτη, ο βραβευμένος Κιθαριστής Χριστόδουλος Μπενετάτος, ο Γερμανός Σολίστ του Φλαμένγκο Ρόλαντ Χόφμαν, ο διεθνούς φήμης Σολίστ, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας,Άγγελος Μπότσης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Μιχάλης Σουρβίνος και το περίφημο Fuego Guitar Trio.

Στα Σεμινάρια του Φεστιβάλ δίδαξαν οι παραπάνω Σολίστ, αλλά και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής,Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος.

Έκθεση Κιθάρας πραγματοποιήθηκε από τον γνωστό Έλληνα κατασκευαστή, Γιάννη Σεϊντουλά, που κατασκεύασε και δωροθέτησε, Κιθάρα, αξίας 3.000 ευρώ, για το Ά Βραβείο του Διαγωνισμού των Σολίστ.
Στον Διαγωνισμό Ηλικίας μέχρι 13 Ετών του Φεστιβάλ βραβεύθηκαν με Ά Βραβείο ο Σπύρος Γκανής, με ΄Β Βραβείο οΑλέξανδρος Καλούδης και με ΄Γ Βραβείο ο Ανδρέας Σαββίδης. Έπαινο κέρδισε, ο Αλέξανδρος Σαββίδης.

Στον Διαγωνισμό Ηλικίας μέχρι 17 Ετών του Φεστιβάλ βραβεύθηκαν με Ά Βραβείο η Δήμητρα Γιάννου, με ΄Β Βραβείο οΟρφέας Ζίνδρος και με ΄Γ Βραβείο ο Άρης Παπαϊωαννίδης.

Στον Διαγωνισμό των Σολίστ του Φεστιβάλ βραβεύθηκαν με Ά Βραβείο ο Σέρβος, Ιβάν Πετρίσεβιτς, με ΄Β Βραβείο ο Γιώργος Κολοβός και η Κυριακή Μάινα, ενώ με ΄Γ Βραβείο ο Ηλίας Διαμαντάκης και η Αθανασία Καρυώτη. Επαίνους κέρδισαν, οΠαναγιώτης Τζώρτζης, ο Δημήτρης Στρίγγλος και ο Γιώργος Δεληγιώργης.
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, έγιναν στην υπέροχη αίθουσα του Βουλευτικού, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία του Βουλευτή Αργολίδας, Γιάννη Ανδριανού και του Δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ