ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

24ωρη απεργία της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. την Πέμπτη 4 Φλεβάρη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:47:00 μ.μ. | |
 Από το 2008 η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αγωνιζόταν για την προάσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Οι συγχωνεύσεις των Ταμείων Υγείας, Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ, που δήθεν θα εξοικονομούσαν πόρους προς όφελος των εργαζομένων, το μόνο που κατάφεραν ήταν να δημιουργήσουν νέα δυσθεώρητα ελλείμματα, «καταπίνοντας» τα αποθεματικά. 
Και τώρα έρχεται ο... λογαριασμός. 

Η περαιτέρω μείωση των συντάξεων και η εξίσωση των παροχών προς τα κάτω για όλους τους ασφαλισμένους. Η πολιτική αυτή που ξεκίνησε να εφαρμόζεται ήδη από την ψήφιση του 1ου μνημονίου συνεχίζεται και τώρα με τελικό αποτέλεσμα, όπως φαίνεται και από την ασφαλιστική «απορρύθμιση» που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. συντάξεις πείνας για όλους, με ταυτόχρονη λεηλασία των Επικουρικών Συντάξεων και του Εφάπαξ. Μετά από έξι σκληρά χρόνια μνημονιακής πολιτικής που εφάρμοσαν όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις, με ποικίλους μάλιστα συνδυασμούς, έρχεται τώρα η πρόταση της συγκυβέρνησης προς τους θεσμοτροϊκανούς, να δώσει τη χαριστική βολή στην Κοινωνική Ασφάλιση με κύρια χαρακτηριστικά την νέα κατακρεούργηση των συντάξεων, ιδιαίτερα όσων θα συνταξιοδοτηθούν μετά την 1-1-2016 και την αλλαγή της δομής του ασφαλιστικού συστήματος από Κοινωνικό αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό, αφού εισάγει το μοντέλο βασική-ανταποδοτική σύνταξη. Παράλληλα συνεχίζεται το καθεστώς της επιτροπείας της χώρας μας από τους δανειστές και έτσι, μετά τη ψήφιση του 3ου μνημονίου, κανένα Νομοσχέδιο δεν θα μπορεί να προωθηθεί και να ψηφιστεί στη Βουλή χωρίς την έγκριση των δανειστών. Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό Νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο Κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά. Πρόκειται για μια νομοθετική παρέμβαση που μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας και οδηγεί αναπόφευκτα τους εργαζόμενους στην ιδιωτική ασφάλιση και μόνο για όσους έχουν και μπορούν να ενταχθούν σ΄ αυτήν, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τις ταξικές ανισότητες. Μάλιστα, τα επώδυνα μέτρα που περιλαμβάνει είναι μόνο η πρόταση της συγκυβέρνησης και η βάση για την έναρξη της «διαπραγμάτευσης» με το κουαρτέτο. Και αν είναι αυτή η «αφετηρία» της συγκυβέρνησης καταλαβαίνουμε πόσο χειρότερη θα είναι η κατάληξη. Οι δανειστές στις «διαπραγματεύσεις» θα αξιοποιήσουν αυτές τις προτάσεις ως πρώτο βήμα, για να διασφαλίσουν αυτό που έχει ψηφιστεί στο 3ο μνημόνιο. Δηλαδή, τη μετατροπή όλων των συντάξεων (νυν καταβαλλομένων και μελλοντικών) σε προνοιακά επιδόματα. Οι σημερινοί νέοι συνταξιούχοι γνωρίζουν πως οι κόποι μιας ζωής μετατρέπονται σε συνταξιοδοτικό επίδομα, ενώ η νέα γενιά, ακόμη και όταν θα βρει δουλειά, «διαπραγματεύεται» πλεόν με τη “μαύρη” εργασία, γνωρίζοντας πως ουδέποτε θα συμπληρώσει σαράντα συναπτά έτη στην εργασία προκειμένου να δικαιούται σύνταξης ακόμη και στα βαθιά γεράματα!!! 

Την ίδια στιγμή, η πολιτική λιτότητας συνεχίζεται με τεράστιο ποσοστό ανεργίας διασφαλίζοντας πως και στο μέλλον το νέο μοντέλο σύνταξης βασικής-αναλογικής θα οδηγήσει αυτόματα σε νέες μειώσεις χωρίς καν να χρειαστεί άλλη νομοθετική παρέμβαση!!! Πρόκειται για μια συνολική αντεργατική- αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση, όχι απλά για κάποια νέα μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα, που διαλύει ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κεφαλοποιητικό. Για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών, θεσπίζονται ενι- αίοι κανόνες, προσαρμοσμένοι στους δημοσιονομικούς στόχους της συγκυβέρνησης, γεγονός που σημαίνει νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις. Για όλους, δηλαδή ενοποίηση και εξίσωση στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Οι ασφαλισμένοι θα αναγκάζονται, και εφόσον αντέχουν οικονομικά, να καταφύγουν στην ιδιωτική ασφάλιση για να έχουν στοιχειώδεις παροχές υγείας ή στοιχειώδεις συνθήκες επιβίωσης στα γεράματα. Ενισχύονται με αυτόν τον τρόπο το κεφάλαιο και οι ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι των ασφαλιστικών πολυεθνικών. Η ασφάλιση από συλλογικό δικαίωμα και εργατική κατάκτηση, μετατρέπεται σε ατομική υποχρέωση. Συνάδελφοι, Το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για τον κόσμο της εργασίας και για τον λαό συνολικότερα. Γι’ αυτό πρέπει με τους καλύτερους και μαζικότερους όρους να δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης. Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο μπορεί και πρέπει να μπλοκαριστεί και να μην ψηφιστεί με την δύναμη ενός Πανεργατικού-Παλλαϊκού ξεσηκωμού. 

Η συμμετοχή όλων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 είναι προϋπόθεση και εγγύηση ανατροπής του σχε- διασμού που στοχεύει στην διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την ουσιαστική εκχώρηση της «ανταποδοτι- κής-αναλογικής» σύνταξης στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες και την μετατροπή της σύνταξης σε προνοιακό επίδομα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ