ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Με αποδείξεις και επιχειρήματα απάντησε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών στην επίθεση των Περιφερειακών Συμβούλων (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:06:00 μ.μ. |
Δελτίο τύπου
Δήμου Άργους Μυκηνών

 Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 18/2 ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, παρουσία των Δημάρχων Επιδαύρου και Κορίνθου κ. Κώστα Γκάτζιου και Αλέξανδρου Πνευματικού, όλων των αντιδημάρχων του Δήμου Άργους Μυκηνών και ορισμένων δημοτικών συμβούλων. Στην αήθη επίθεση που δέχθηκε από τους Περιφερειακούς Συμβούλους απάντησε με σύνεση, αποδείξεις και επιχειρήματα.

Ο κ. Καμπόσος ξεκίνησε την τοποθέτηση του με ένα απόφθεγμα του γάλλου φιλοσόφου και ποιητή Paul Valerie: «Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρα σου αληθινά είναι να ξυπνήσεις!»

Για το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών ανέφερε πως ο δήμος Άργους Μυκηνών δεν έχει ιδιώτες εργολάβους αποκομιδής, ούτε δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για μεταφορά σκουπιδιών και πως όλοι οι Δήμαρχοι είναι απέναντι στην παρουσιαζόμενη λύση, όπως και οι βουλευτές.

Για τις ευθείες βολές περί κομματικής τακτικής ο Δήμαρχος δήλωσε «Εμείς δεν είμαστε ούτε με τον Τσιρώνη ούτε με κανέναν. Είμαστε Αυτοδιοικητικοί και ακομμάτιστοι! Είμαστε επίσης με το σωστό και το συμφέρον του κόσμου. Την αρμοδιότητα μας την έδωσε η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ το 2014. Τα χρήματα 1.200.000 τα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο του 2015.Απο την Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ άλλαξε το καθεστώς».

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι επισκέφθηκαν την χωματερή δίπλα στο Άργος και διαπίστωσαν έκπληκτοι μόλις χθες την κατάσταση… κατηγορώντας την παρούσα δημοτική αρχή! «Η χωματερή λειτουργεί εδώ και σαράντα χρόνια! Δεν την ήξεραν οι κ. σύμβουλοι νυν περιφερειακοί και πρώην δημοτικοί, ότι υπάρχει εκεί; Αν δεν την ήξεραν, τότε δεν εκπληρώνουν στο ελάχιστο, τα καθήκοντα τους» τόνισε ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών.

· Για τις προσωπικές αναφορές του κ. Στεφανόπουλου, της κας Παναγιωτοπούλου, του κ. Σιδέρη και του κ. Χειβιδόπουλου στο πρόσωπό του, ανέφερε μόνο πως, τους συγχωρεί.

· Για το ότι ο χώρος που προτείνουν οι Δήμαρχοι Άργους Μυκηνών και Ναυπλιέων να γίνει η μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων είναι κατά 70% σκουπιδότοπος, ο δήμαρχος αποσαφήνισε πως ο χώρος των 4.404,86τ.μ που έχει καθοριστεί να γίνει η μονάδα διαχείρισης, είναι καθαρός ενώ προβλέπεται να καθαριστεί και το υπόλοιπο γήπεδο .Όσο για την ντροπή που ένιωσαν αντικρίζοντας τα σκουπίδια και την ευαισθησία τους για τους γειτονικούς πορτοκαλεώνες, θα μπορούσαν να ψηφίσουν το θέμα στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να τελειώσουμε μια για πάντα με αυτό το πρόβλημα.

· Για το θέμα της μη τοποθέτησης δεματοποιητή που ανέφερε η κ. Νικολάκου ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ.Καμπόσος απάντησε, πως η ΔΕΚΕ και η Περιφέρεια γνωρίζουν πολύ καλά γιατί δεν μπήκε ο δεματοποιητής –διότι- είχαν αναλάβει το έργο αυτό και οι ίδιοι πρότειναν να μεταφερθούν τα σκουπίδια στην τοποθεσία Γκριμάρια. Όσο για το αν το έργο της Περιφέρειας είναι συμφέρον για τους δημότες με βάση και μόνο την λογική, η απάντηση είναι ΟΧΙ λόγω του ότι η συμφωνία είναι μακρόχρονη και τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν. Σε περίπτωση μείωσης των σκουπιδιών σε ενδεχόμενη ανακύκλωση, θα πληρώνουν πάλι οι δημότες για τον ΙΔΙΟ όγκο;;

· Για την κατηγορία της 3ετούς απραξίας των Δημάρχων, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών απάντησε «Αυτοί που διατυμπανίζουν τις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούν, γιατί ποτέ δεν απέστειλαν στους δήμους ούτε μία παράγραφο κειμένου; Σε τι να κάναμε ένσταση; Ακόμα και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δει αυτή τη σύμβαση.

Τέλος ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος έθεσε ένα μεγάλο ερώτημα καταθέτοντας έγγραφο/απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου του 2012, όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε την αρμοδιότητα για την εγκατάσταση συστήματος δεματοποίησης ,μηχανικής διαλογής και κομποστοποίησης μη επικίνδυνων αστικών και στερεών αποβλήτων, με προσωρινή αποθήκευση και μεταφόρτωση στη θέση Γκριμάρια, του Δήμου Άργους Μυκηνών και στην οποία η Περιφέρεια γνωμοδότησε θετικά. Επί της ουσίας λοιπόν όταν η διαχείριση ανήκε στην Περιφέρεια, γνωμοδότησε θετικά και ως προς τον χώρο (Γκριμάρια) και ως προς την έκταση και ως προς τον τρόπο διαχείρισης! Τώρα λοιπόν που την διαχείριση των απορριμμάτων την έχουν οι Δήμοι, γιατί πήρε αναβολή το θέμα στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο;;;

· Σας επισυνάπτουμε την ανωτέρω απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και το σχετικό έγγραφο της ΔΕΚΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ