ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Μέσα στοv ασφυκτικό κλοιό των μπλόκων συναντούν αύριο τον Τσίπρα οι αγρότες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:07:00 μ.μ. |
 Το μεσημέρι της  Δευτέρας 22/2 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους εκπρόσωπους των αγροτών. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου την ώρα που τα μπλόκα που έχουν στήσει οι αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα παραμένουν. Οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν νέα πανελλαδική σύσκεψη στο μπλόκο της Νίκαιας σήμερα, Κυριακή.

Βήμα πίσω δεν θα κάνουν οι αγρότες, που έχουν κόψει την Ελλάδα στα δύο, την Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην συνάντηση, που ορίστηκε τελικά μετά από εβδομάδες κινητοποιήσεων και αποκλεισμών των εθνικών αναμένεται να παραβρεθούν εκπρόσωποι από διάφορα μπλόκα, μεταξύ αυτών και των Τεμπών. Δεν κατεβαίνουν όμως στην Αθήνα οι αγρότες του Προμαχώνα και της Νίκαιας.

Σήμερα, εκπρόσωποι των αγροτών από 68 μπλόκα συγκεντρώνονται στη Νίκαια, προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποίησεών τους, επιλέγοντας νέες μορφές αγώνα, παράλληλα με τους αποκλεισμούς, καθώς θεωρείται δεδομένο πως τα τρακτέρ δεν αποσύρονται από τους δρόμους.

Μάλιστα, όπως τονίζουν, οι αγρότες είναι έτοιμοι να αφήσουν τα μπλόκα... και να κατέβουν με τα τρακτέρ στις πόλεις, αν δεν βγει κάτι θετικό από τη συνάντηση.

Στο μεταξύ οι βελτιωτικές προτάσεις που θαανακοινώσει ο πρωθυπουργός στους εκπρόσωπους των αγροτών το μεσημέρι της Δευτέρας στις 12:00 αναμένεται να οριστικοποιηθούν ύστερα από σειρά συσκέψεων που θα γίνουν εντός του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημερησίας» που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές μεταξύ άλλων στο «πακέτο μέτρων» εξετάζονται τα ακόλουθα:
Φορολογικός συντελεστής εισοδήματος 10% για τη διετία 2017-18
Φορολογικός συντελεστής 15% για τη διετία 2019-2020
Τελικός συντελεστής 20% από το 2021 και μετά.
Το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης προέβλεπε εισφορά 14% το 2017, 17% το 2018 και 20% το 2019.

Κατά της συνάντησης με Τσίπρα το μπλόκο της Νίκαιας - Νέα σύσκεψη την Κυριακή

Σταθερά κατά της συνάντησης και της έναρξης διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση παραμένουν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι συγκαλούν και νέα πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Βαγγέλης Μπούτας, «εφόσον δεν συζητηθούν τα πέντε αιτήματα δεν θα συμμετέχουμε στον διάλογο. Δεν θα γίνουμε ακροατές μίας 'διάλεξης' για το πώς θα εφαρμοστεί η πολιτική της Κυβέρνησης που εξοντώνει την μικρομεσαία αγροτιά». 

Στην πανελλαδική σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου στην Νίκαια, το πλαίσιο των πέντε αιτημάτων που είχε διαμορφωθεί είχε ως ακολούθως:

-Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
-Να καταργηθεί η φορολόγηση μας από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.

-Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

-Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

-Κατάργηση του φόρου στο κρασί - Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.



Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/671997/se-asfyktiko-kloio-i-kyvernisi-synantoyn-ti-deytera-ton-tsipra-oi-agrotes#ixzz40nNgWlG1
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ