ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Επανέρχεται η διάταξη που μπλοκάρει τις υπογραφές ΣΔΙΤ στις Περιφέρειες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:22:00 μ.μ. | |
Στη διάταξη με την οποία μπλοκάρει η υπογραφή συμβάσεων ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα από τις Περιφέρειες επιμένει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σχέδιο νόμου για το «παράλληλο πρόγραμμα» επανέρχεται η επίμαχη διάταξη που στην πραγματικότητα φωτογραφίζει τις προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου να προχωρήσει η σύμπραξη για την μονάδα απορριμμάτων στην περιοχή, για την οποία αντιδρούν τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος.
Το άρθρο 37 καταργεί διάταξη του νόμου 4071 / 2012 για τους φορείς ολοκληρωμένης διαχείρισης (ΦΟΣΔΑ). Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση η καταργούμενη διάταξη, «δίνει την δυνατότητα επιµήκυνσης του διαστήµατος ανάθεσης αρµοδιοτήτων, ακόµη κι αν αρθούν οι λόγοι της ανάθεσης, δηλαδή η πληµµελής ή ανεπαρκής λειτουργία των ΦΟΔΣΑ σε βαθµό που να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η δηµόσια υγεία ή το δηµόσιο συµφέρον. Για παράδειγµα, στην περίπτωση σύναψης συµβάσεων σύµπραξης βάσει του άρθρου 17 του ν. 3389/2005 (ΣΔΙΤ), αυτό το διάστηµα µπορεί να επιµηκυνθεί σε είκοσι οκτώ 28 χρόνια».

Το θέμα επανέφερε χθες ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος είχε ζητήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο, να αφαιρεθεί από το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο κατατέθηκε για πρώτη φορά.

Μάλιστα εξαιτίας των αντιδράσεων που υπάρχουν από τα δύο υπουργεία η υπόθεση έχει μεταφερθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο στην Διυπουργική Μεγάλων έργων, η οποία ήδη έχει συνεδριάσει δύο φορές. Από τον προσωρινό ανάδοχο (Τέρνα Ενεργειακή) τα δύο υπουργεία έχουν ζητήσει συγκεκριμένες αλλαγές στην σύμβαση. Ωστόσο επί του παρόντος συμφωνία δεν φαίνεται να υπάρχει.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ