ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Από εθνικούς πόρους τα έργα του ΕΣΠΑ που δεν ολοκληρώθηκαν

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:12:00 μ.μ. |
 Από τον κρατικό προϋπολογισμό θα πληρωθούν έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013 που δεν ολοκληρώθηκαν έως το τέλος του 2015. Πρόκειται για τα 14 ονομαζόμενα “έργα σε κίνδυνο”, συνολικού ποσού 1 δισεκατομμυρίου, μεταξύ των οποίων είναι το κτηματολόγιο, το ψηφιακό σχολείο και το “Σύζευξις”.
Για την παρακολούθηση της πορείας, τους η Κομισιόν σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση έχει συγκροτήσει ειδικό μηχανισμό, όπως αναφέρεται σε απάντηση της Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης κυρίας Κορίνα Κρέτσου σε ερώτηση της Ευρωβουλευτού του ΕΛΚ και της Νέας Δημοκρατίας κυρίας Μαρίας Σπυράκη, σχετικά με την έγκαιρη ολοκλήρωση των συγχρηματοδοτούμενων έργων στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, με αφορμή τα ευρήματα έκθεσης, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο συζήτησης στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η κυρία Σπυράκη, είχε απευθύνει ερώτηση προς την Επιτροπή, ρωτώντας για το αν υπάρχει σαφής κίνδυνος η χώρα μας, λόγω καθυστερήσεων στην υλοποίηση συγκεκριμένων έργων του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013, να κληθεί να καταβάλει χρήματα από εθνικούς πόρους για ενταγμένα και προς ολοκλήρωση έργα.


Η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι η διάθεση εθνικών κεφαλαίων το 2016 για την ολοκλήρωση των εν λόγω έργων είναι εξαιρετικά σημαντική. Τα έργα αυτά μπορούν να ολοκληρωθούν μέχρι και το κλείσιμο της προγραμματικής περιόδου, το Μάρτιο του 2017, αλλά οι δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν μετά τις 31/12/2015 - ημερομηνία που έχει ήδη παρέλθει - θα πρέπει να πληρωθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ