ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Άλλη Πρόταση: Πως προστατεύει ο δήμος Ναυπλιέων τον Υγροβιότοπο;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:51:00 μ.μ. |
 Η περιοχή μεταξύ του κτηρίου της Περιφερειακής Διοίκησης Αργολίδας και του ρέματος Ραμαντάνι, στη δεξιά πλευρά με κατεύθυνση προς Ν. Κίο, έχει χαρακτηριστεί από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ναυπλίου ως περιοχή προστασίας, καθώς αποτελεί τμήμα του θεσμοθετημένου υγροβιότοπου του παραλιακού μετώπου Ναυπλίου - Ν. Κίου.
Ποια όμως είναι η διαχείρισή της από τη δημοτική αρχή;

Μπουλντόζα και γκρέιτερ για τον καθαρισμό.

Σκουπίδια στην περιοχή υπάρχουν. Ο καθαρισμός όμως σε μια ευαίσθητη περιβαλλοντικά περιοχή όταν γίνεται με μηχανικά μέσα είναι καταστροφικός. Αυτός είναι βασικός απαγορευτικός κανόνας στην αντιμετώπιση ενός υγροβιότοπου. Η καταστροφή δεν ολοκληρώθηκε κατόπιν της παρέμβασης πολιτών .

Και δεν έφθασε μόνο αυτό. Την επόμενη ημέρα 9-2-2016 προχώρησε στον «καθαρισμό» - καταστροφή και στην περιοχή, όπου έχουν θεσμοθετηθεί οι Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ). Η χαμηλή αυτή βλάστηση και τα καλάμια είναι η ιδιαίτερη χλωρίδα, σημαντική για την περιοχή, που χαρακτηρίζει τον υγροβιότοπο.



Ας σκεφτούμε ότι αν θέλουμε να αναδείξουμε όλες τις πλευρές μιας πόλης, θα πρέπει να αναδείξουμε και τις ιδιαιτερότητές της, μεταξύ αυτών και όσες έχουν σχέση με το φυσικό περιβάλλον. Η ύπαρξη ενός τόσο σημαντικού υγροβιότοπου (ο σημαντικότερος μαζί με τον Μουστό στην Ανατολική Πελοπόννησο) δίπλα σε μια πόλη θα πρέπει να θεωρείται ευλογία και όχι ευκαιρία καταστροφής.



Η δημοτική αρχή πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι όλα μπάζα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ