ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Γ. Δημάκης για την τριστέτσα: Το πρόβλημα είναι τεράστιο και η μόνη λύση είναι η εκ νέου φύτευση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:17:00 μ.μ. | |
  Χρόνιο πρόβλημα αποτελεί αυτό του ιού της Τριστέτσας για τους καλλιεργητές πορτοκαλιών - μανταρινιών της Αργολίδας.  Την άποψή του για το ζήτημα κατέθεσε ο Διευθυντής της ΕΑΣ Αργολίδας κ. Γιάννης Δημάκης. 

Το πρόβλημα της Τριστέτσας ταλαιπωρεί εδώ και αρκετά χρόνια τους παραγωγούς και δεν αντιμετωπίζεται παρά μόνον με εκρίζωση των δένδρων που νοσούν.

Αργολίδα: γνωστό και σοβαρό το πρόβλημα

«Το πρόβλημα υπάρχει καθολικά, σε πολλές περιοχές στην Αργολίδα» δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Διευθυντής της ΕΑΣ Αργολίδας κ. Γιάννης Δημάκης. «Είναι σε μεγάλη έκταση και η λύση στην οποία έχουν καταφύγει οι παραγωγοί είναι η φύτευση ανθεκτικών υποκειμένων. Αυτή την στιγμή η καλλιέργεια πορτοκαλιών στην περιοχή βασίζεται σε υποκείμενο νεραντζιάς, οπότε τα δένδρα που νοσούν σταδιακά θα ξεραθούν. Το πρόβλημα είναι τεράστιο και η μόνη λύση είναι η εκ νέου φύτευση. Παλαιότερα υπήρχε κάποια αποζημίωση από το Υπουργείο με την προϋπόθεση να έβγαζες τις πορτοκαλιές. Πλέον τα χρήματα είναι και λίγα και αργούν, γι' αυτό και ο κόσμος ήδη φυτεύει στα ενδιάμεσα καθώς ξέρει ότι αργά ή γρήγορα το μοιραίο θα επέλθει. Ο ιός υπάρχει στην περιοχή εδώ και δέκα χρόνια, στην αρχή δεν εμφανίζεται, κάποια κτήματα έχουν ήδη πολύ σοβαρό πρόβλημα, δεν σημαίνει ότι τα διπλανά δεν έχουν, απλώς δεν έχει γίνει ακόμα ορατή η ασθένεια. Ο κόσμος ελπίζει ότι θα προλάβει να αντικαταστήσει τα παλιά δένδρα με νέα, μήπως προλάβει και συνεχίσει να έχει εισόδημα».


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ