ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΣΟΚ Αργολίδας: Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα – Ενίσχυση Κοινωνικής Προστασίας και Ένταξης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:24:00 π.μ. | |
 Οι λόγοι που επέβαλαν την πρωτοβουλία της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να υποβληθεί πρόταση νόμου για το «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα – Ενίσχυση Κοινωνικής Προστασίας και Ένταξης», η οποία συνυπογράφεται από σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα, είναι γνωστοί:
Η παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση η οποία διογκώθηκε εκρηκτικά το 2015 εξαιτίας της ανερμάτιστης, ανεύθυνης και κοινωνικά ανάλγητης πολιτικής της νεοαριστεροακροδεξιάς συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γυρίζοντας την ελληνική οικονομία 4 χρόνια πίσω.

Ένας ακόμα λόγος που επέβαλε την αναγκαιότητα της υποβολής της πρότασης είναι η προβλεπόμενη κοινωνική εξαθλίωση από τη συνεχιζόμενη κυβερνητική αναλγησία.

Η πρόταση νόμου δε φιλοδοξεί να επιλύσει το κοινωνικό πρόβλημα αλλά να αποτελέσει ανάχωμα προστασίας, να αποτρέψει περαιτέρω φαινόμενα κοινωνικού εξανδραποδισμού που θα οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες και ταυτόχρονα να αποτελέσει το εφαλτήριο για τη στοιχειώδη αξιοπρεπή επιβίωση, απαραίτητη για την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη.

Με την πρόταση προβλέπεται:

1. Εισοδηματική ενίσχυση.

2. Προώθηση και διασφάλιση της πρόσβασης σε κοινωνικές υπηρεσίες και αγαθά.

3. Δράσεις ένταξης και επανένταξης στην εργασία.

4. Αντιμετώπιση καθυστέρησης υλοποίησης του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους.

5. Προστασία α΄ κατοικίας για ενταγμένους στο ν. 3869/2010.

6. Επαναφορά στα 1500 ευρώ του ακατάσχετου λογαριασμού και Προστασία προνοιακών, αναπηρικών επιδομάτων και κάθε μορφής βοηθημάτων ή οικονομικών ενισχύσεων που χορηγούνται σε ευπαθείς ομάδες ή πολίτες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

7. Στελέχωση των Κέντρων Εξυπηρέτησης πολιτών και υποστήριξη των δράσεων κοινωνικής προστασίας.

8. Ανάκτηση αυτοτέλειας των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και ένταξη τους στα Κέντρα Κοινωνικής πρόνοιας.

Οι λεπτομέρειες περιλαμβάνονται αναλυτικά και διεξοδικά στην πρόταση που κατατέθηκε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και μπορεί να αναζητηθεί στο παρακάτω link το Κείμενο της Πρότασης Νόμου:http://www.pasok.gr/wp-



Αναφερόμαστε επιγραμματικά στο περιεχόμενο της πρότασης και επιλεκτικά θα αναφερθούμε στη διασφάλιση της πρόσβασης σε κοινωνικά αγαθά, όπως το πετρέλαιο θέρμανσης, που θα είχε συμβάλει στην αποφυγή τόσων θανάτων συμπολιτών μας στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν. Ο κ. Τσίπρας έχυνε ποτάμια κροκοδείλια δάκρυα τα προηγούμενα χρόνια σε παρόμοιες περιπτώσεις και υποσχόταν αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων και αντί γι' αυτό προχώρησε σε δραστική περικοπή στο επίδομα θέρμανσης και προνοιακών επιδομάτων.

Η επαναφορά στα 1500 ευρώ του ακατάσχετου λογαριασμού θα αποτελέσει και μοχλό πίεσης ενάντια στην εντεινόμενη φτωχοποίηση του πληθυσμού και χαρακτηρισμού ως “πλούσιοι και έχοντες” των εργαζόμενων και συνταξιούχων των 1000 ευρώ μηνιαία.

Και επειδή ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ζητάει επιλεκτικά αλλά και υποκριτικά συναίνεση, του δίνεται μοναδική ευκαιρία να συναινέσει.



“Αμ΄ έπος αμ΄ έργον”.







Η Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ