ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Χαλβάς Δραπετσώνας: Ο καλύτερος χειροποίητος παραδοσιακός χαλβάς τώρα και στο Ναύπλιο (μην τον χάσετε)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:18:00 π.μ. |
 Χαλβάς χειροποίητος παραδοσιακός, με ιστορία, καταγωγή μικρασιατική και διεθνή καριέρα, παρασκευάζεται από το 1924 στη Δραπετσώνα.
Το πασίγνωστο εργαστήριο χαλβαδοποιίας βρίσκεται στον αριθμό 7-9 της Αγίου Δημητρίου, στον Άγιο Διονύσιο, ή αλλιώς εκεί που συρρέει πλήθος κόσμου όταν πλησιάζει η Καθαρή Δευτέρα για να προμηθευτεί τον πολυπόθητο χαλβά. Σκέτος, με ολόκληρο αμύγδαλο, με κακάο και με σοκολάτα, ο χαλβάς εδώ παρασκευάζεται με αγνά υλικά, χωρίς συντηρητικά, με τον ιδιαίτερο αλλά και δύσκολο παραδοσιακό τρόπο. Γι' αυτό και γίνεται ανάρπαστος, με φήμη που ξεπερνάει τα όρια της περιοχής, αλλά και της χώρας.
Την εβδομάδα της Καθαρής Δευτέρας για την οποία - όπως λέει ο ένας από τους ιδιοκτήτες ο κ. Νικόλαος Γαβρίλης - «εμείς δουλεύουμε όλο το χρόνο», η ουρά που σχηματίζεται έξω απ' την πόρτα, τους δικαιώνει απόλυτα. Κατά τη διάρκεια της δε παρασκευάζεται χαλβάς για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, ενώ το Σάββατο που προηγείται της Καθαρής Δευτέρας το κατάστημα παραμένει κλειστό για να ετοιμαστεί η παραγωγή, που ανήμερα εξαντλείται το πολύ μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι.
«Ο πανικός, λέει ο κ. Γαβρίλης, δημιουργείται όταν ο κόσμος καταλάβει πως ο χαλβάς τελειώνει. Υπήρξε φορά που οι πελάτες στριμώχτηκαν τόσο πολύ στην πόρτα, που έσπασαν τα πλαϊνά τζάμια. Αυτό όμως δεν είναι το σύνηθες, κυριαρχεί η υπομονετικότητα και η ευγένεια, εκτός... κι αν ο χαλβάς εξαντληθεί», συμπληρώνει χαριτολογώντας.
Φήμη μέχρι την Κίνα

Οι πελάτες από το εξωτερικό που έρχονται συστημένοι στη χαλβαδοποιία είναι πολλοί, αλλά η πιο εντυπωσιακή ιστορία είναι εκείνη του Κινέζου ναυτικού. «Ένας Έλληνας ναυτικός, λέει ο Νικόλαος Γαβρίλης, του είχε προσφέρει κάποτε χαλβά κι εκείνος κράτησε το απόκομμα του κουτιού που έγραφε τα στοιχεία του εργαστηρίου. Όταν ύστερα από χρόνια το καράβι του έδεσε στον Πειραιά, με το χαρτάκι στο χέρι έψαξε και βρήκε το μαγαζί και τους διηγήθηκε την ιστορία». Μία άλλη φορά πηγαίνοντας το πρωί ν' ανοίξει το εργαστήριο βρήκε δύο Ιταλούς να περιμένουν υπομονετικά στην πόρτα, ενώ κάποιοι Γάλλοι έστειλαν γράμμα ζητώντας... να τους στείλουν χαλβά.
Τον παραδοσιακό χαλβά Δραπετσώνας μπορείτε να τον βρείτε από σημερα και στο Ναύπλιο στο Super Market του Γιώργου Λεβεντογιάννη στον οδό Πρ.Ηλία 24 και Μεσολογγίου. Δοκιμάστε τον εγγυημένα!!!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ