ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση του Αντιφασιστικού - Αντιρατσιστικού Μετώπου Αργολίδας για το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών

 Η πληροφορία για ενδεχόμενο “κλείσιμο” του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που λειτουργεί εδώ και δώδεκα χρόνια στο Ναύπλιο, μας γέμισε ανησυχία, θυμό και απογοήτευση.
Γιατί η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη, τόσο ως προς το επίπεδο σπουδών που παρέχει, όσο και ως προς τη σχέση αλληλεπίδρασης και εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με την τοπική κοινωνία σε αυτό το χρονικό διάστημα. Και γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, αν λάβει κανείς υπόψη του, ότι αυτό το θαυμαστό αποτέλεσμα μέσα στα λίγα αυτά χρόνια της λειτουργίας του Τμήματος, στηρίζεται στην αδιάκοπη και επίμονη δημιουργική προσπάθεια που καταβάλλουν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, διδάσκοντες και φοιτητές, σε πολλά επίπεδα, αναδεικνύοντας έτσι τη σημασία και την αξία της συλλογικής προσπάθειας, που είναι απαραίτητη και γίνεται ανεκτίμητη, ιδιαίτερα στις δύσκολες περιόδους που διανύουμε. Και αυτό είναι εξίσου σημαντικό με την -αντικειμενικά- πολύτιμη συμβολή του Πανεπιστημίου στη ζωή της πόλης, από πλευράς πολιτιστικής, εκπαιδευτικής, κοινωνικής και οικονομικής.

Ως ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ - ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ πιστεύουμε πολύ στη συλλογική προσπάθεια γενικά , ως βασικό στοιχείο για τη διεκδίκηση μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης, ελευθερίας, δημοκρατίας και αλληλεγγύης, χωρίς φυλετικούς και ταξικούς διαχωρισμούς, μιας κοινωνίας που να εγγυάται την ειρηνική συμβίωση και την ευημερία όλων των μελών της και όπου κάθε φασιστική μέθοδος και ενέργεια θα ανήκει στο παρελθόν. Επίσης πιστεύουμε, ότι η τέχνη παίρνει ως πρώτη ύλη τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα και αποτελεί βασικό εργαλείο ενάντια στις φασιστικές πρακτικές. Θέτει ερωτήματα, διαμορφώνει συνειδήσεις και αντιμάχεται τη μονολιθικότητα του δογματισμού. Έτσι, η τέχνη συμβαδίζει με τα κινήματα και ειδικότερα οι παραστατικές τέχνες έχουν ιδιαίτερη συμβολή στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου, την τελευταία τριετία έχει διοργανώσει εκδηλώσεις από κοινού με το ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ - ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, βοηθώντας έτσι εμπράκτως στους στόχους του κινήματος. Γιατί οι δημιουργικές δυνάμεις αυτής της κοινωνίας, όταν εργάζονται πάνω σε μια συλλογική διεκδίκηση, μπορούν να μετατρέπουν σε πανηγύρι, σε γιορτή συνύπαρξης, ακόμα και τις πιο δύσκολες μάχες, όπως είναι η μάχη κατά του φασισμού και του ρατσισμού σε όλα τα επίπεδα.

Θεωρούμε λοιπόν, ότι η λειτουργία του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στην πόλη είναι πολύτιμη και για αυτόν τον επιπλέον λόγο και το ενδεχόμενο “κλεισίματός” του θα πρέπει να αποτραπεί με κάθε δυνατό τρόπο. Θα πρέπει όλοι και με όλες μας τις δυνάμεις να το υπερασπιστούμε!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ - ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ