ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Κωστούρος: Master plan λιμανιού Ναυπλίου - Εργαλείο ανάπτυξης - Αντικείμενο λαικισμού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:42:00 π.μ. |
 Το Ναύπλιο έχει την τύχη να διαθέτει ένα λιμάνι χαρακτηρισμένο ως λιμένα μείζωνος ενδιαφέροντος το οποίο εξυπηρετεί πολλές χρήσεις (τουριστική , εμπορική , αλιευτική κλπ) περιέχει μία μεγάλη χερσαία ζώνη η οποία εφάπτεται του αστικού ιστού. 

Σ´ αυτή τη χερσαία ζώνη που βρίσκεται απο την οδό Νέας Κίου και μέχρι τη θάλασσα , από την Μπουμπουλίνας και μέχρι τη θάλασσα και εκτείνεται στην Ακτή Μιαούλη και μέχρι την Αρβανιτιά και ακόμη πιο πέρα (όπως ο σχετικός χάρτης απεικονίζει στο participation .gr) οτιδήποτε θέλουμε να κατασκευάσουμε , τοποθετήσουμε , χαράξουμε , παρκάρουμε , στεγάσουμε και ο νομοθέτης μας λένε ότι πρέπει να έχει καταγραφεί σε ένα master plan (Πλαίσιο Έργων Ανάπτυξης Λιμένα) εγκεκριμένο από αρμόδια υπουργεία και επιτροπές. 

Οι χρήσεις που θα περιγράφονται - απεικονίζονται στο master plan είναι αυτές που το υπουργείο επιτρέπει ...(θα θέλαμε π. χ. κάποιους αθλητικούς χώρους ή ακόμα και ράμπα για extreme sports αλλά δεν είναι χρήσεις που αδειοδοτούνται )

Για να κατασκευαστεί ένας ποδηλατόδρομος μέσα στη χερσαία ζώνη πρέπει να είναι αποτυπωμένος στο master plan. 

Συμπερασματικά το (Π. Ε. Α. Λ.) master plan είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τον οποιοδήποτε στρατηγικό σχεδιασμό στο χώρο του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης. 

Ξεκίνησε η εκπόνησή του και φυσικά μέχρι να φτάσουμε στην παρουσίασή του στο Βουλευτικό την περασμένη εβδομάδα υπήρξε και μακροχρόνια διαβούλευση για τυχόν προτάσεις , παρατηρήσεις ή και διευκρινίσεις. 

Αυτοί που σκίζουν τα ρούχα τους για το πόνημα που παρουσιάστηκε είχαν όλο τον καιρό να καταθέσουν προτάσεις και ιδέες. ........συνεχίζεται
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ