ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Γ.Γαβρήλος: Δικαίωση για τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου PORTO HYDRA

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:16:00 π.μ. |
 Μετά από πολύχρονους δικαστικούς αγώνες, ήρθε η δικαίωση για τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου PORTO HYDRA που λειτουργούσε έως το 2011 στην Θερμησία Αργολίδας και που είχε βάλει λουκέτο, αφήνοντας χωρίς δουλειά το σύνολο του προσωπικού και χωρίς να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις απόλυσης.
Το σύνολο των εργαζομένων, συνεπικουρούμενο από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ερμιονίδας και τον πληρεξούσιο δικηγόρος τους κο Γεώργιο Γαβρήλο, διεκδίκησαν δικαστικά τις αποζημιώσεις απόλυσης και το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου με την υπ’ αρ. 846/2015 απόφασή του, δέχτηκε την αγωγή των εργαζομένων και υποχρέωσε την εργοδότρια εταιρεία να καταβάλει το σύνολο των αποζημιώσεων.

Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο να διεκδικήσουν και άλλοι εργαζόμενοι, που απασχολούνται εποχιακά σε ξενοδοχεία της χώρας, τα οποία έως σήμερα δήλωναν αδυναμία πληρότητας και έβαζαν λουκέτο, χωρίς να υποχρεώνονται να καταβάλλουν αποζημιώσεις απόλυσης, αφού ερμήνευαν εσφαλμένα το Ν. 1346/1983 για την επαναπρόσληψη και για τις καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εποχιακής λειτουργίας.

Στην προκειμένη περίπτωση, το δικαστήριο δέχτηκε ότι η εταιρεία προέβη οικειοθελώς στην επ’ αόριστον διακοπή της λειτουργίας της ξενοδοχειακής της μονάδας βάσει εκτιμήσεων οικονομικής φύσεως (και όχι τάχα από έλλειψη πληρότητας), υποχρεώνοντάς τη να καταβάλει στους εργαζόμενους την αποζημίωση απόλυσης.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα στην εκτέλεση της αποφάσεως και στην πληρωμή των εργαζομένων, χωρίς να περιμένει να κριθεί η υπόθεση στο β’ βαθμό δικαιοδοσίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ