ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Στο Ναύπλιο 4 και 5 Νοεμβρίου η 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:06:00 μ.μ. | |
 Με αντικείμενο την υλοποίηση και τον προγραμματισμό της 6ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην Ελλάδα, συνεδρίασε σήμερα, στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, η ομάδα εργασίας της Ελληνογερμανικής συνέλευσης, υπό τον συντονισμό του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη.
Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε η 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο, το διήμερο 4 και 5 Νοεμβρίου του 2016.

Στην ομάδα εργασίας συμμετείχαν ο κ. Frank Edelmann –Δήμαρχος Στάιναχ και Συντονιστής Δημάρχων της Γερμανίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, ο Δρ. Πέτρος Τατούλης – Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος – Δήμαρχος Δράμας και εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Κατά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε πως πρέπει να ενισχυθεί ο θεσμικός χαρακτήρας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη να συγκροτηθεί μία οργανωτική ομάδα η οποία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνέλευσης, θα επεξεργαστεί και θα οργανώσει συναντήσεις σχετικά με τις θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν και θα καταθέσει σχετικές προτάσεις. Επίσης σημείωσε πως ένα από τα θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τη Συνέλευση είναι η προσφυγική κρίση και ο ρόλος των Δήμων στη διαχείριση της.

Υπογραμμίζοντας μάλιστα την αγαστή σχέση που υπάρχει μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών Δήμων ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην πρόσφατη παραλαβή των πέντε ασθενοφόρων για τις ανάγκες των προσφύγων-μεταναστών, δωρεά που έγινε με την αρωγή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Επιπρόσθετα ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην πρόταση του για την καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Υγείας για κάθε Ευρωπαίο πολίτη, τονίζοντας πως πρόκειται για μία πρωτοβουλία η οποία επιχειρεί να δημιουργήσει μια ισχυρή αυτοδιοικητική και επιστημονική συμμαχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να διασφαλίσει τη Δημόσια Υγεία και την πρόσβαση όλων των ευρωπαίων πολιτών σε ένα βασικό επίπεδο υγειονομικών παροχών.

Ο κ. Frank Edelmann αναφέρθηκε στην προσφυγική κρίση, ένα ζήτημα το οποίο, όπως ανέφερε, αποτελεί πρόκληση ως προς τη διαχείρισή του, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Γερμανία και συμφώνησε με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ πως πρέπει να συμπεριληφθεί στην ατζέντα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ