ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ανδριανός: Να καλυφθούν από παραγωγούς της Αργολίδας τα ανεκτέλεστα υπόλοιπα άλλων νομών του προγράμματος δωρεάν διανομής φρούτων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:44:00 μ.μ. | |
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα την ανάγκη άμεσης ανάληψης δράσης για την κάλυψη από παραγωγούς εσπεριδοειδών της Αργολίδας των ανεκτέλεστων υπολοίπων στις ποσοστώσεις άλλων νομών στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων.

“Ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάν διανομής φρούτων η Αργολίδα έχει καλύψει την ποσόστωσή της σε ό,τι αφορά τα πορτοκάλια, έχουν μείνει ανεκτέλεστα υπόλοιπα σε άλλους νομούς.

Δεδομένου του ότι οι παραγωγοί της Αργολίδας έχουν διαθέσιμα αποθέματα προϊόντος, αλλά και του πιεστικού χρονοδιαγράμματος καθώς καταληκτική ημερομηνία υλοποίησης και πληρωμής των παραγωγών είναι η 30/6, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη ανάληψης άμεσων ενεργειών από την πολιτεία για την κάλυψη των κενών από αυτά τα διαθέσιμα αποθέματα ώστε και τα φρούτα να διατεθούν σε πολίτες με ανάγκη, και οι παραγωγοί να διαθέσουν το προϊόν τους, αλλά και να μην χαθούν οι Ευρωπαϊκοί πόροι.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Αν προτίθεται να αναλάβει άμεσες ενέργειες για την κάλυψη από παραγωγούς της Αργολίδας των ανεκτέλεστων υπολοίπων στις ποσοστώσεις άλλων νομών σε ό,τι αφορά τα πορτοκάλια για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ