ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Σόνια Ταντάρου Κρίγγου: Η γυναίκα σήμερα δίνει συνεχώς πολυεπίπεδες μάχες διεκδικώντας την ισότιμη συμμετοχή και μεταχείριση της

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:56:00 π.μ. |
Η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, δικηγόρος, πολιτευτής Αργολίδος της Ν.Δ., γράφει στο fb για την ημέρα της γυναίκας:

"Η 8η Μαρτίου έχει ορισθεί ως η ημέρα του παγκόσμιου εορτασμού της γυναίκας. Ορίσθηκε ως ελάχιστος φόρος τιμής στην προσωπικότητα και τους αγώνες της γυναίκας που υπό τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται καθημερινά να λάβει , όπως της μάνας, της συζύγου, της εργαζόμενης και του ενεργού μέλους της κοινωνίας μας , δίνει συνεχώς πολυεπίπεδες μάχες διεκδικώντας την ισότιμη συμμετοχή και μεταχείριση της και ένα καλύτερο μέλλον για αυτήν , την οικογένεια της και την κοινωνία μας . 

Αρκετά εύστοχη και συμπυκνώνει όλα τα ανωτέρω η ανάρτηση της Γραμματέως Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ. κας Μαρίας Συρεγγέλα, η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία και πλούσια δράση στα γυναικεία ζητήματα, την οποία κοινοποιώ:

"Την 8η Μαρτίου 1857, στην Νέα Υόρκη έλαβε χώρα μια μεγάλη διαμαρτυρία από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας , οι οποίες διαδήλωναν απαιτώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ήταν η πρώτη μεγάλη διαδήλωση για διεκδίκηση δικαιωμάτων από τις γυναίκες. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καθιερώθηκε, λοιπόν, να γιορτάζεται την 8η Μαρτίου, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για να αναδεικνύονται τα γυναικεία δικαιώματα σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο σαν έκφραση αγάπης και εκτίμησης προς το ωραίο φύλο. Με χιουμοριστική και όχι μόνο διάθεση θα ήθελα να πω στους άνδρες- φίλους ότι ένα λουλούδι ή ένα φιλί που ενδεχομένως να δώσετε στη μητέρα, τη γυναίκα, τη σύντροφο ή την αδελφή σας την 8η Μαρτίου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δεν είναι το μοναδικό ζητούμενο της ημέρας. Το νόημα της ημέρας είναι η καθημερινή υποστήριξη της ισότητας, η συνεχής αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία."


Σόνια Τάνταρου Κρίγγου
Δικηγόρος
Πολιτευτής Αργολίδος με τη Νέα Δημοκρατία

soniakrigou.gr
twitter: stantaroukrigou
facebook
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ