ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:11:00 μ.μ. |
 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ εγκαινίασε τις παρουσιάσεις του στην κατάμεστη Αίθουσα Τέχνης και πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» του Δήμου Άργους-Μυκηνών, με μια εκδήλωση αφιερωμένη στον στοχαστή μουσικό, στον Καβάφη της μουσικής –όπως ο ζωγράφος Γιώργος Σταθόπουλος τον χαρακτήρισε- τον Μάνο Χατζιδάκι το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016.

Σ`αυτή τη γιορτή μνήμης συμμετείχαν η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου με μαέστρο τον κ. Ιωάννη Κόντη και η Παιδική –Νεανική Χορωδία με μαέστρο την κ. Αναστασία Σταματοπούλου.
Οι μικροί μας φίλοι με τις νεανικές, φρέσκιες φωνές ομόρφυναν τη βραδιά με τα τραγούδια Ήταν που λέτε μια φορά, Ο σιδεράς, Κεμάλ, Χάρτινο το φεγγαράκι, Τ` αστέρι του βοριά αλλά και με τις εμπνευσμένες, από τα τραγούδια του Μάνου, ζωγραφιές τους που με μαεστρία παρουσιάστηκαν σε βίντεο την κατάλληλη στιγμή.

Η Μικτή Χορωδία ανάμεσα στη παρουσίαση του έργου του Χατζιδάκι από την αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Χαρά Νίκα και των βιντεοπροβολών που συνεπικουρούσαν τον σκοπό της εκδήλωσης, τραγούδησε τα επιλεγμένα από τον μαέστρο τραγούδια: Ήρθε βοριάς, Τα παιδιά του Πειραιά, Αθήνα, Το πέλαγο είναι βαθύ, Το σύννεφο έφερε βροχή, Ο μύθος-με σολίστα την κ. Ειρήνη Σαντορινιού- και Τσάμικος.

Είναι υπέροχο να σταθούμε στην τελευταία εικόνα του αφιερώματος στην οποία Μικτή και Παιδική-Νεανική Χορωδία τραγούδησαν μαζί την «Οδό ονείρων»! Να πώς επιτυγχάνεται η συνέχεια στον πολιτισμό!
Τις Χορωδίες συνόδεψαν με το πιάνο η κ. Αναστασία Σταματοπούλου και με το τουμπελέκι ο κ. Παναγιώτης Ρέντας. Υπεύθυνος για την παρουσίαση των βιντεοπροβολών ήταν ο κ. Νίκος Τσάγκαρης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αιδεσιμολογιότατος πατέρας Γεώργιος Σελλής, ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Ιωάννης Γκιόλας, ο Αντιπερ/χης σε θέματα πολιτισμού-αθλητισμού και υγείας κ. Βασίλης Σιδέρης, η Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Πετροπούλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπέγκος, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων, οι γονείς των νεαρών χορωδών και φίλοι του Συλλόγου μας.

Η εκδήλωση ολόκληρη ήταν ένα αξιόλογο τόλμημα της ΤΕΛΕΣΙΛΛΑΣ. Η επιλογή του Μάνου Χατζιδάκι αποδείχθηκε εξαιρετική, μιας και πρόκειται για έναν κορυφαίο μουσικοσυνθέτη, διανοούμενο και ποιητή. Ο Μάνος Χατζιδάκις θεωρείται ο πρώτος που συνέδεσε με το έργο του τη λόγια μουσική με τη λαϊκή μουσική παράδοση, δημιουργώντας έτσι έναν νέο ήχο, ένα νέο τραγούδι με τις ρίζες τόσο στην Ανατολή όσο και στη Δύση. Η σεμνή του προσωπικότητα και η βαθιά γνώση του τον οδήγησαν στο να φωνάζει: «Αδιαφορώ για τη δόξα. Πιστεύω στο τραγούδι που μας καλύπτει και μας εκφράζει εκ βαθέων. Περιφρονώ αυτούς που δεν στοχεύουν στην αναθεώρηση και την πνευματική νεότητα…
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ