ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ομιλία: "Η τραγωδία ως οικουμενικό αγαθό στον ελληνορωμαϊκό κόσμο" στο Λυγουριό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:38:00 π.μ. |
 Ο Δήμος Επιδαύρου, με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard συνδιοργανώνουν την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016 και ώρα 8μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου, στο Λυγουριό, με θέμα: Η τραγωδία ως οικουμενικό αγαθό στον ελληνορωμαϊκό κόσμο.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η κα. Ιωάννα Καραμάνου, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συνομιλήτρια η Μαρία Μικεδάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής και Σκηνογραφίας του Αρχαίου Θεάτρου, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Η ομιλία επιχειρεί να διερευνήσει την εξάπλωση της τραγωδίας σε όλον τον τότε ελληνόφωνο κόσμο, όπως προκύπτει από τις αναβιώσεις τραγικών έργων, τις πλούσιες εικονογραφικές μαρτυρίες για την αρχαία παράσταση, καθώς και από την καίρια θέση της τραγικής ποίησης στην παιδεία των ελληνιστικών χρόνων. Η πολιτισμική αξία και διαμορφωτική επίδραση της αρχαιοελληνικής τραγωδίας καταδεικνύεται περαιτέρω μέσω της πρόσληψής της στη ρωμαϊκή δραματουργία.





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ